Barnsidan - Jag har verkligen försökt
Meny

Bloggar > Mia Althoff - på barnsidan > Jag har verkligen försökt

Jag har verkligen försökt

Publicerad: 2006-03-21

Jag behöver ändra mina vanor. Det är inte OK att sitta hela kvällarna och halva nätterna framför datorn. Det är ett beroende och en stress att alltid "behöva" vara uppkopplad, ha koll och veta exakt vem som sa vad. Jag fick en liten försmak av hur skönt livet är som nerkopplad under semestern. För att hålla koll där var jag tvungen att sitta i ett trångt 40 grader varmt rum, sunkiga datorer med usel hastighet på uppkopplingen. Så långt sträcker sig inte mitt beroende. Borta var alla muskelspänningar, påsar under ögonen och sura miner om morgnarna.

Väl hemkomna var jag snart inne i gamla vanliga gängor med sena nätter och tidiga morgnar. "Hjälp, jag måste bryta det här mönstret" tänkte jag. Så jag bestämde mig för att testa att kolla mer på TV, kanske bli riktigt hooked på någon evig serie. Doser av meningslös förströelse kan nog vara avkopplande. Men det går ju inte. Jag har kollat på Drevet, nån dokumentär om Ryan Air, Rampfeber, Melodifestivalen, 100% och Studio Virtanen. Men det är för dåligt, för hafsigt producerat och för ytligt. Jag blir bara arg över att jag slösat bort värdefull tid (vid datorn) med att glo på TV.

Tips någon? 


Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettiofyra med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Mia Althoff (2006-03-21 20:35)
Yogar gör jag ibland, hemma. Det är skönt och avkopplande och tar bort mycket spänningar. Men det finns ett krux - jag gör det bara när jag är ensam hemma.

Ska prova din metod Stina - att bara bestämma sig :) Så efter 22.30 ser ni inte mig här *lovar, inga fingrar korsade*
A O (2006-03-21 16:22)
Tova har rätt - yoga är det du behöver:) Gå på ett par klasser, sen kan du göra det hemma själv - det ger i alla fall en endorfinkick för mig.
Stina G (2006-03-21 15:02)
Jag behöver sova 8-8,5 timme för att funka, speciellt när jag tränar mycket. På TV tittar jag bara på nyheterna och någon film på helgen (helst brittiska deckare). Baren och alltvaddetnuheter som det står om i kvälls- och skvallerpressen vet jag inget om, mer än det som står på löpsedeln. Datorjobb sätter igång hjärnan för mycket så sånt slutar jag helst med vid 21-tiden, allra senast kl 22.00. Jag tycker att det bara är att bestämma sig, men jag tror du har lite svårare för det än vad jag har. :)
Har ibland något som jag pysslar med några kvällar i veckan, syr, mekar, något med hemmet. Gillar att jobba med händerna.
Ofta tar maken och jag en kopp te tillsammans och pratar om stort och smått. Underskatta inte att umgås med livskamraten! :)
Mia Althoff (2006-03-21 11:59)
Jag konsumerar ca 2 böcker och 2 vmånadsmagasin i veckan. Dessa läser jag närhelst jag får tid (och även efter jag egentligen borde gått och lagt mig för länge sen).

Pyssel och hobbys... jag kan inte sticka, kan inte virka, jag kan inte sy. Ritar och klipper/klistrar gör jag med barnen. Förra veckan gjorde jag jättefina servettringar av ståltråd och glaspärlor. Alla andra hobbys använder jag datorn till... (skriva, mecka med foton etc)

Umgås är jag för trött för, jag vill ha egen space. Den enda räddningen jag ser är att det blir barmark snart igen så jag kan ge mig ut och springa på kvällarna.
A O (2006-03-21 10:22)
Umgås istället? Jag läser böcker och sover:)