Barnsidan - Hur kan nån vilja vara en brat?
Meny

Bloggar > Mia Althoff - på barnsidan > Hur kan nån vilja vara en brat?

Hur kan nån vilja vara en brat?

Publicerad: 2005-11-20

Jag såg ett program på TV3 som handlade om brats. Inte mycket nytt under solen. Men jag visste inte att det är så rätt att framstå som korkad. Det är liksom tufft att säga att "det kostar att ligga på topp" om att spruta och hälla ut champagne för flera tusentals kronor. Det är helrätt att prata om sig själv (stapplande som kungen själv) i en avpersonifierad tredje person (t.ex "man åker ju Camaro", "man beblandar sig inte med de andra"). Det är ok att det tar två timmar varje morgon att tvätta håret och komma i ordning inför dagens bestyr.

Och visst meningen med det här programmet är att man ska bli arg och surt fundera över orättvisorna här i livet, men ärligt talat är det att ligga på topp att hälla ut champagne? Tända cigarren med en tusenlapp? Nej, det är bara dumt slöseri. Då menar jag inte slöseri med pappas pengar, utan med verkliga resurser.

Jag vill slå ett slag för tråkiga ordet "Lagom" - en förvånansvärt stor bit av ganska lite. Efter att ha läst den här artiikeln; http://www.popco.org/press/articles/2001-2-atkisson.html skulle jag vilja kalla ordet lagom för svenskarnas gåva till världsarvet.


Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.



(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttiotre med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
A O (2005-11-20 11:54)
Korkad och enkelspårig är väl två olika saker?

Jag håller onekligen med om att det verkar sorgligt om man tror att man når den högsta lyckan genom att hälla ut champagne, men om alla man känner värderar champagne-uthällande som bäst så kanske man inte har så lätt att hitta andra vägar?

För mig framstår alltid brats som ohyggligt sorgesamma unga människor som får pengar i stället för kärlek ifrån sina föräldrar. Fast verkligheten måste väl vara lite mer skiftande än så:)