Barnsidan - Heja på oss på onsdag!
Meny

Bloggar > Mia Althoff - på barnsidan > Heja på oss på onsdag!

Heja på oss på onsdag!

Publicerad: 2005-05-31
På onsdag springer jag och mitt formidabla lag "julilistan" Vårruset i Stockholm. Vi är alla mammor som träffades medan våra julibarn (anno 2000) låg i magen. Nu, när barnen snart fyller 5, är det dags för nästa utmaning - Vårrusets 5kilometer. I januari när jag anmälde oss hade ingen av oss sprungit eller ens småjoggat 5 kilometer. De flesta av oss räknade nog med att gå stora delar av sträckan - 5 kilometer är ju jättelångt! Och barmarksträningen lät ju vänta på sig i och med att det var så snöigt, isigt och kallt så länge.

Men sen så har vi kutat var och en på sitt håll. Vi har via mejl hejat på varandra, ojat oss över ömma benhinnor, pollenallergier, diskuterat löparskor, löpteknik, kläder, stegräknare och så vidare. Vi har skrutit över förbättrade tider och pratat om vilket nästa lopp ska bli *s*

En av lagmedlemmarna fick i uppdrag att testspringa banan. Inte helt lyckat då stora delar av tävlingskilometrarna går på avspärrade vägar. En vardagseftermiddag i rusningstrafik var det inte lika lätt att komma fram och hitta. Lägg till det lite dålig kartläsning, så blev det vips en sträcka på 8 kilometer.

Nu återstår det bara 2 dagar, nummerlappar har kommit och den sista planeringen är klar. Alla har flåset uppe så vi klarar fem kilometer. Och alla siktar på att springa - hela vägen! Några bakslag har det dessvärre blivit. Förra veckan fick laggeneralen (dvs jag) halsfluss och förbud att "tävlingsspringa" utan istället nöja sig med den sista startgruppen. I den första besvikelsen tänkte jag att jag hellre stannar hemma, men vad tusan - själva tävlingen är ju ingenting emot vad vi 6 stycken soffpotatisar har åstadkommit den här våren. På onsdag är det alltså dags - för "julilistans" första bragd!

P.S jag har redan anmält mig till Lidingöloppet *gulp*

Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiofem med siffror i fältet här