Barnsidan - Håll igen munnen
Meny

Bloggar > Mia Althoff - på barnsidan > Håll igen munnen

Håll igen munnen

Publicerad: 2005-06-10
Jepp, håll mun stängd om du är kvinna...
Jepp, håll mun stängd om du är kvinna och vistas på offentlig plats i Malmö... Ty om du sitter nånstans utan att ha munnen ordentligt stängd så kan någon man i närheten tro att det är fritt fram att stoppa sin penis i den.

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,657731,00.html
Och anmäler du sedan mannen i fråga så riskerar du uppenbarligen att åtalet läggs ner för att du inte protesterat i tid. Som jag tolkar det är det tydligen inte ens ofredande enligt tingsrätten i Malmö.
Nu är det förvisso Aftonbladet det här och man brukar få ta somligt med en nypa salt...men man får väl ändå anta att med så mycket rök så brinner det nånstans.

Säg är det inte väldigt, väldigt, väldigt märkligt att någon man över huvud taget får för sig att stoppa sin penis i munnen på en (okänd) kvinna som nyss nobbat honom bara för att hon har munnen öppen, är onykter och sitter på en trappa utomhus? Det är fan ta mig till och med märkligare än de sätt som lagstiftningen tolkas somliga gånger.

Skrivet av: Ingela N
Jag är... ja, vem är jag? Numera ingen lätt fråga att svara på men jag gör väl ett försök då. Jag är sambo med Mannen sedan massor av år. Har två döttrar födda -83 och -89 samt en son född -90. Sonen, vår Björnis, dog efter en tids sjukdom i mars 2003. Sedan dess är inget i mitt liv riktigt sig likt och somliga dagar är väldigt tunga. Jag skriver en del, bl a Bloggar här på Barnsidan men också andra texter. Fotograferar när jag får låna min kamera (den yngre av döttrarna lägger oftast beslag på den) och så är jag en datanerd som gillar att bygga hemsidor. Och så har jag en blå cykel...


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tretton med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Christopher (2005-06-11 09:21)
Juridisk gränsdragning. Han kunde inte fällas för våldtäkt men därmed har ju inte rättssystemet sagt att det är OK att bära sig åt på det viset. Nog borde han ha kunnat fällas för sexuellt ofredande eller något i den stilen? Tydligen har dock åklagaren inte haft någon alternativ åtalspunkt, vilket jag tycker att man borde ha haft.
Patrik (2005-06-11 07:10)
Jo det är väl så.... Men svårt att förverkliga i ett samhälla som känns allt mer hårt å kallt. Ser man någon som far illa så tar folk oftast skygglapparna på för att slippa engagera sig, eller för att man själv mår skit och inte orkar ta en ryggsäck till med sig på färden. Istället kanske just denna extra börda är det lilla extra som kan få det att vända å bli ljusare i slutänden. Men antar att det är "enklare" att välja den andra vägen å inte se vad som händer runt ikring.
Ingela N (2005-06-11 06:58)
Nej precis... för vanligt folk men sans och förnuft går det inte att fatta...

Men det påminner om vikten av att ge sina barn de rätta verktygen och den rätta insikten så att de växer upp till vuxna som inte begår övergrepp... Och vi som fixar det måste ta oss an de andra barnen som inte är lika lyckligt lottade och som inte har fungerande vuxna ikring sig.
Patrik (2005-06-11 06:53)
Nu har jag suttit å klurat i tjugo minuter på ett svar men kan inte komma på något. Korkat skämt? Bara rent maktbehov? Taskig uppfostran? Frusteration? Inte en aning. Men ingett utav det rättfärdigar ju en sådan handling.
Ingela N (2005-06-11 06:15)
rättsväsendet ja... jag är nu inte tillräckligt insatt för att egentligen uttala mig om hur det döms och ifall lagar tolkas så som inte var meningen. Men jag förundras iblland och tycker att domar är märkliga.

Men jag vidhåller att det som är det riktigt märkliga i den här historien är att en man fått för sig att det är ok att stoppa sim penis i munnen på en kvinna utan hennes samtycke... Vad får en man att tro att det är ok? För jag utgår ifrån att han måste ha trott det... eftersom han gjorde det.
Patrik (2005-06-11 00:47)
Rättsväsendet ter sig bara sjukare å sjukare...
Béatrice Karjalainen (2005-06-10 20:53)
Jadu, jag reagerade oxå över det där. Man får hoppas att det är aftonbladet som vinklat det till att låta värre än vad det är.