Barnsidan - Glad midsommar
Meny

Glad midsommar

Publicerad: 2005-06-23
Sverige i sitt esse, med prunkande grönska, rödglänsande jordgubbar, nyskrubbad färskpotatis, små grodor, folkdräkter, ljumma vindar och blå hav.
Snart är det dags för Sveriges andra nationaldag - midsommar. Sverige i sitt esse, med prunkande grönska, rödglänsande jordgubbar, nyskrubbad färskpotatis, små grodor, folkdräkter, ljumma vindar och blå hav.

Midsommar firas traditionellt i samband med sommarsolståndet men firas numera på den fredag-lördag som infaller under tiden 20-26 juni. Sommarsolståndet är den tid på året då vårt nordliga halvklot pekar mot solen och det gör att dygnets ljusa delar som allra längst här uppe nära nordpolen.

I det förkristna Skandinavien var midsommartiden förknippad med offerfester i fruktsamhetens tecken, på många sätt motsvarande första majfirandet i andra västeuropeiska länder. Den kristna kyrkan tog över tidpunkten för denna midsommarfest och knöt den till den 24 juni.

Nu ska jag packa det sista för att efter förskolan midsommarfirande åka ut till vårt landställe i stockholms bästa skärgård (dvs den södra :) Jag passar på att önska glad midsommar och tacka för en härlig vår och försommar tillsammans!

Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugosju med siffror i fältet här