Barnsidan - Går det utför eller går det utför för kvällspressen?
Meny

Bloggar > Mia Althoff - på barnsidan > Går det utför eller går det utför för kvällspressen?

Går det utför eller går det utför för kvällspressen?

Publicerad: 2005-03-21
Aftonbladets rubriker i ett urval söndagen den 20 mars 2005:

Beckham håller på att bli flintis!
(Jaha, nyhetsvärdet är då hur stort? Här hoppas jag intresseklubben tar fram stooooora anteckningsblocket o skriver med stoooora bokstäver)

Influensan spred sig som en löpeld- Aftonbladet har varit på dödens vårdhem
(Jaså, döden vårdar o har eget vårdhem, trodde den bara tog liv döden, men tänk som fel man kan ha!)

Bosse Bildoktorns snabbfix-tips med ingefära o strumbyxor
(In i skafferiet, här ska mekas!)

P Diddy blir bilhandlare
(Och vem är han då? Intresseklubben tar fram anteckningsblocket igen!!)

Sen, man kan knarka i x-Boxspel, alla pandor märks med datachips, Anna-Nicole har druckit öl, ramlat ihop o gjort parodi på Marilyn Monroe (trodde hon var en sådan hela tiden jag men fel igen!)

Jag vill ha en fem sidors serie av seriös journalistik, av reportage som tar andan ur svenska folket. Som inte har en rubriksättare som förmodligen inte gått ut ur grundskolan eller en som åtminstone kan stava. Jag vill ha journalistik som inte går ut på att lära oss sminka oss som Madeleine (överlåt det till de tidningar som kan detta) eller som har tagit det som sin uppgift att frälsa inför analse, gruppsex o den NYA folksjukdomen vilken den för veckan vara månde! Ge mig en journalist som brinner för fakta, som brinner för samhällsdebatt och orättvisor, felaktigheter och som ger allt för att ge oss saklig information på ett bra sätt.
Låt oss slippa denna skvallerjournalistik som ligger på gränsen till vad en människa kan läsa utan att kräkas, ge oss sånt som är nyheter, som är värdefullt att veta, korruption, missförhållanden och saker som verkligen är nyttiga att veta. Självklarheter vill jag inte betala för, jag vill inte se bara ändor vart jag än vänder mig (det räcker att gå på torget en fredageftermiddag med ett gäng tonåringar för att få det tillgodosett).
Ge oss nåt bra att se framemot, nåt att bita i, vi är inte så dumma som ni vill få oss till att tro!

Skrivet av: Ulrika Johansson
Liten, blond för närvarande, knäpp men snäll, rak men omtänksam, vild men stilla. Älskar mina barn mer än livet självt, har ett funktionshindrat barn m multihandikapp och ett sk normalstört barn. Båda är de vackraste pojkarna på jorden.. vaddå neutral? *ler brett*


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettionio med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Annica Bark (2005-03-22 10:58)
Att den är sörst beror nog just på att de gått mer åt skavller hållet än just en ren kvällstidning. Eller nåt, vet inte för jag köper ingen tidning, inte mer än på torsdagar då köper jag KVP endast för tv-bilagan. :D Ja nån gång kanske jag köper KvP utan tv-bilagan, men det är sällan och aldrig att jag köper Aftonbladet.
Christopher (2005-03-21 16:50)
Något att fundera över: Aftonbladet är landets största tidning. Det finns seriösa alternativ. Vad säger det om den genomsnittlige tidningsköparen?
Annica Bark (2005-03-21 09:27)
Tycker att Aftonbladet blir mer och mer som Se och hör, gillar inte alls den tidningen längre.