Barnsidan - Första gången
Meny


Första gången

Publicerad: 2005-04-05
I helgen ska jag och några av mina mammakollegor åka till fjälls, lämna barn och makar hemma. Vi har planerat detta i månader, tonvis med mejl har skickats fram och tillbaka - allt måste ju stämma och vara perfekt nu. Lite fräsiga skidkläder är inköpta, lite nya cd-skivor har införskaffats och helgmenyn är noga planerad.

Jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag ser fram emot mest. Är det 4 dagar helt barnfria, eller vetskapen att jag kan ta 3 sovmorgnar i rad? Eller möjligheten att dricka gott vin och pladdra hela natten med några av mina allra käraste vänner? Eller att njuta av vårsolen och få lite lyster i den vintergenomskinliga huden? Eller att vi ska gå på afterski och vara småpinsamma småbarnsmorsor?

Nu, två dagar innan avfärd börjar jag få lite lätt ångest över att vara borta från mina barn så länge. Hittills har jag varit borta från dem max ett dygn. En gång när vi gifte oss, en annan när Felix föddes och sen några "lyxweekendar" som egentligen bara varit lördag-söndag.

4 dygn kommer nog kännas outhärdligt - för mig alltså.

Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugonio med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Mia Althoff (2005-04-05 13:54)
Bra idé! Jag gör ett forum för det. Vad ska det heta? Barnens frigörelse låter kanske lite pretentiöst?