Barnsidan - Feromoner och Koalor
Meny

Bloggar > Mia Althoff - på barnsidan > Feromoner och Koalor

Feromoner och Koalor

Publicerad: 2005-05-11
Igår läste jag en pressrelease om en forskningstudie där man låtit heterosexuella män och kvinnor samt homosexuella män lukta på olika dofter från män. Dessa dofter (t.ex svett) innehåller feromoner som anses stimulera det sexuella beteendet. Och det visar sig att heterosexuella kvinnor och homosexuella män tänder på ...tada... män! Som om det var världens nyhet, väl investerade skattepengar kan man ju tycka.

Som vi har sett på nyheterna idag så har Teddie och Freddie anlänt i värsta lyxstilen för att semestra på Kungliga Djurgården i Stockholm. Teddie och Freddie är två koalor som lånats ut från ett Zoo i San Fransisco. Inte nog med att koalorna får åka businessclass i designade boxar - 2 gånger i veckan åker ett specialchartrat plan till England för att hämta favvokäket eukalyptusblad. Skansen satsar 1 miljon på dessa ogosiga pungdjur, som bara är här över sommaren. 1 miljon!

Nu kan det ju låta som jag är rätt negg till både upptäckten att homosexuella män föredrar andra män och att Teddie och Freddie ska komma hit. Men, i själva verket tycker jag det är rätt revolutionerande att man faktiskt har kommit på varför vissa män "blir" homosexuella - orsaken till homosexualitet måste vara ett forskarområde som är väldigt politiskt inkorrekt. Och det ska bli väldigt intressant att gå till Skansen och faktiskt se något nytt - och det här är rätt coolt - koalor har aldrig varit i Sverige förut, inte ens i skandinavien! Jag kan vara med och betala min del av den miljonen.

Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextio med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Mia Althoff (2005-05-12 20:29)
Tova - jag var inte ironisk (var jag så luddigt i sista stycket?).

Jag vill OCKSÅ se Teddy och Freddy, jag bara drev lite med hur nyheten vinklades (inte ett ord om att koalor är hotade eller att Skansen efter flera ÅRS samarbete nu fått äran att låna dem).
A O (2005-05-12 15:49)
Jag tror att resultaten för lesbiska inte var färdiga än... Lesbiska ligger kanske inte på prio ett... som vanligt...
Tilia (2005-05-12 14:41)
Forskningsresultaten för lesbiska kanske inte var lika entydiga och därför inte lika roliga att presentera med buller och bång...?
Mia Althoff (2005-05-12 10:54)
appropå lesbiska så är det väl lite konstigt att man bara gjort testet på homosexuella män. betyder det att man förutsätter att homosexuella kvinnor per automatik reagerar på feromoner (fast på kvinnliga diton) eller att lesbiska kvinnor inte är värda att forska på?
Tilia (2005-05-12 10:37)
:-) En lesbisk tjej jag känner fick på allvar frågan om hennes mamma druckit diskmedel under graviditeten och om det var därför hon blivit lesbisk. Denna kvinna har fått många märkliga frågor, men den tog tydligen priset!
Jenny Borgström (2005-05-12 09:37)
HAHAHA Tilia; diskmedel? Är feromoner nya ingrediensen i YES? ;)
Mia Althoff (2005-05-12 09:28)
nej, det borde ju rimligen bli nästa område att reda ut. Om man nu "fastställt" att det är feromonerna (enbart) som styr sexualiteten.
Tilia (2005-05-12 08:59)
Men man har inte kommit på _varför_ vissa män blir homosexuella. Bara att de reagerar på vissa feromoner. Det måste ju finnas en orsak till det också (att deras mammor drack diskmedel under graviditeten eller nåt...).