Barnsidan - Ett stycke mammavardag
Meny

Bloggar > Mia Althoff - på barnsidan > Ett stycke mammavardag

Ett stycke mammavardag

Publicerad: 2005-06-30

Vaknar med ett ryck kl 08.13 och som vanligt blir det fullt ös för att få barnen till dagis. Kläder läggs fram och trilskas på. Frukost i farten och sen iväg på cyklarna. "Hejdå" och "Vi ses i eftermiddag". Hem och jobba, mejla, ringa vaccinationcentralen, boka möte med barnens farmor som vill hjälpa till med kalasinbjudningarna. Jobba jobba.

Iväg till centrum för en välbehövlig klippning hos favoritfrisören som turligt nog har en lucka i sitt annars fullbokade schema. Ser i bilen på väg dit att jag glömt sminka mig. Fram med mascaran, lite ögonskugga och glittrigt läppglans. Japp, jag kan köra bil och sminka mig samtidigt - behöver inte ens kolla i spegeln.

Klipp klipp, ungefär som förr men med lite sned lugg. Nöjd åker jag därifrån, smiter in på HM och slår till på ett par reabyxor och två toppar. Tillbaka i bilen och hem för att jobba jobba. Kollar fästingbussen - hm! sista turen gick nån gång i maj. Ringer sjukvårdsupplysningen och får nummer till Wasa Vaccinationscentral. Telefonsvararröst som lovar dropintider - ända fram till 19 ikväll. Vi kanske hinner om allt går bra med kalasinbjudningarna.

Jobba jobba, mejla lite och sen är det dags att hämta på dagis. Hem och steka pannkakor och göra varma mackor i ugn. Hungrig, inser nu att jag bara fick i mig en banan till lunch. Phew!

Nu ska vi göra fina inbjudningskort, klipper och klistrar med nytagna foton och disneyfavoriter i Photoshop, trixar fram och tillbaka. Filippa: "Eller så tar vi bara vanliga kort, såna med prinsessor på?" Hmm? Nej, orginellt ska det vara. Sen ringer farmor och vi åker för att skriva ut på fina färglaserskrivaren. Åh, vad snyggt det blev!

Sen hem och skära snygga kanter och stoppa i kuvert. Kommer alla blir det 25 galna kids i trädgården. Hoppas det finns jordgubbar kvar. Sen ska korten delas ut och vi åker runt i villaområdet och leker brevbärare. Felix somnar i bilen på vägen hem och 21.30 är vi hemma igen. Filippa däckar i min säng framför tv'n. Jag har god lust att göra detsamma, men först ska diskmaskinen plockas ur, blommor vattnas och en tvättmaskin fyllas.

Och så var den dagen slut... och jag med. Nattinatt!


Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttiotre med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Mia Althoff (2005-07-04 09:06)
Vi hjälps vanligtvis åt, men just den här dagen var han inte hemma utan ute och förlustade sig med kollegor - vilket det också behöver finns plats i schemat för.
Tilia (2005-07-01 13:37)
Här känner man igen sig. Jag läste om ett företag som hade en springpojkstjänst för de anställda. På morgonen lämnade man in apoteksrecept, brev som behövde frimärken osv. Det skulle jag nog nästan hellre ha än städhjälp.

Kalas blir det här också - sjörövarkalas för 14 barn, om bara dottern hinner bli ordentligt frisk tills i morgon *håller tummarna*.