Barnsidan - En singelpappa vore drömmen
Meny

Bloggar > Mia Althoff - på barnsidan > En singelpappa vore drömmen

En singelpappa vore drömmen

Publicerad: 2005-08-17
Mina bästa stalltips
Jag har genom åren förlustat mig på Allt För Föräldrars snack "jämlikt hemma" och om det som skrivs där är någorlunda representativt för svenska mammors och pappors erfarenheter och tyckanden så har jag kommit fram till att singelpappan borde vara alla kvinnors dröm.

Om jag skulle vara ute efter en ny man i mitt liv (OBS! jag är inte det :) så skulle jag absolut försöka hitta en pappa med säg ett eller två barn, som separerat från barnens mor sen några år. Han och exet ska vara on speaking terms och allt det praktiska kring kidsen ska funka. Han ska inte vara nån McDonaldspappa eller sån som tycker att det räcker med kvalitetstid varannan helg. Det ska vara en pappa som har fullständig ansvar för sina barn - halva tiden.

Det ska vara en pappa som vet hur stressande alla dessa läxor, föräldramöten och lappar är och som vet hur det är att behöva vabba fast det egentligen inte går på jobbet. En pappa som kan sina barns personnummer, skonummer och kan köpa presenter till godtyckligt barnkalas. En pappa som inte förlitar på att "nån annan" går upp på morgnarna, planerar, handlar och lagar mat, håller koll på när det är dags att byta lakan, och kan barnens kompisars eller dagisfröknars namn. En hel pappa alltså.

En sån man kan säkert också förstå att den sprängande huvudvärken en del kvinnor ibland har framemot kvällen efter matlagning, bolibompande, strumpplockning, läxläsning och lapplogistik faktiskt inte är en dålig ursäkt. Den pappan förstår säkert att kräva sin rätt när det handlar om föräldraledigheten - rätten att lära känna sina barn.

Med den mannen har man nog riktigt bra chanser att leva riktigt jämställt. Med den mannen kommer man verkligen kunna dela på både nöd och lust. Happy hunt! :)

Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextionio med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Christopher (2005-08-19 17:07)
Tack för tipset, Mia, men så länge begreppet är solkat av Schymans könsrasism avstår jag nog hellre!
Cattis (2005-08-18 17:18)
Jag har hittat en... de finns! Och så har jag för all del lämnat en också som någon annan kan få ta över *s*

Tänka mig att det är mysigt att vara 50-talsfru har jag däremot RIKTIGT svårt att göra. Nej, jag fortsätter nog sträva efter ett jämlikt förhållande istället, med min feministiska man...! ;-)
Åsa Norlander (2005-08-18 14:44)
Jaså, på spraydate...Trodde att man skulle behöva vara mer seriös än så! Nä, jag ska försöka tänka som Emma Hamberg; hon sa häromdagen i Tv4 ´s morgonsoffa att det är mysigt att vara 50-talsfru!! Alltså att sköta hus, barn, skoinköp, mat och man!!
Lotta E (2005-08-17 22:39)
Man kan nog tycka eller tro att det kanske borde vara så, men jag personligen tror något helt annat.
Nämligen att skillnaden mellan att leva som singelförälder eller förälder i par är det som påverkar vilken kunskap man tar tillvara på. När singelföräldern som alltid har fixat och brytt sig om allt får någon att dela det med kanske inte den kunskapen försvinner men den prioriteras kanske mindre när den kan delas?

Fast kanske... eller näe, jag skyndar mig nog att lämna den tanken, singellivet är bra jue;)
Mia Althoff (2005-08-17 22:06)
Åsa - jag har egentligen inget behov av att hitta nån. men mina fördomar säger att man kan hitta flera av dem på spraydate ;)

Christopher - du måste vara missförstådd, eller före din tid... fast om jag var du skulle jag nog stryka benämningen icke-feminist om jag ville appellera en kvinna som letar efter en jämställd man.

Lotta - undra om det verkligen stämmer att män i sällskap med kvinna tappar livsviktig kunskap och blir handikappad på flera plan? Borde det inte vara som att lära sig cykla - har man väl lärt sig kan man det föralltid sen?
Lotta E (2005-08-17 21:48)
Klart de finns!
Men sen vete sjutton om de inte oftast är tvugna att lämnas ensamma, just som singlar för att bibehålla all den kunskap om fröknars namn, lakanbyten och skonummer de har även i längden?
Fast det är klart, att dela på vetandet kan ju iof vara jämlikhet det med.
Christopher (2005-08-17 21:46)
Tja, min erfarnehet är att de inte står särskilt högt i kurs... :-(
Åsa Norlander (2005-08-17 11:25)
MITT I PRICK!!!
Säg till när du har kommit på var dem finns!! Jag vill oxå ha en!