Barnsidan - Blundar, men äckelkänslan består
Meny

Bloggar > Mia Althoff - på barnsidan > Blundar, men äckelkänslan består

Blundar, men äckelkänslan består

Publicerad: 2005-05-20
En del män är verkligen svin
Det är inte ofta jag klickar runt på kvällstidningarnas hemsidor, men ibland gör jag det - mest för att kolla vilka tokerier jetset-kändisarna gjort på sistone. Och det är kul att kolla på bilder med trender och kläder, läsa bloggar från Kiev och en och annan vettig ledare eller kolumn.

Men vet ni, jag måste verkligen SLUTA gå till expressen.se och aftonbladet.se - för jag blir helt förstummad över HD-domare som köper sex av gymnasieelever, Torsten Flink som misshandlar (för vilken gång i ordningen), militärer som binder och våldtar sina fruar, Urban Bäckström som bonusskandaler till trots ändå ska tjäna flera hundratusen i månaden. Och hyreskontrakt ute i skärgården som går i arv, gubbar som sitter och försvarar sig. Och så vidare.

För att värja mig blundar jag och hoppas äckelkänslan försvinner. Men nej, då läser man vidare, HD-domaren kommer inte bli av med jobbet och kan fortsätta basa över stipendier som går till ungdomar. Och Urban Bäckström försvarar sig och tycker nånstans att han faktiskt är värd all kosing. Och Torsten Flink är det ju alltid så synd om, det är säkert helt ok att det blir alldeles svart av sorg och han känner att han måste misshandla en tjej som hjälpt honom. Det är säkert hans morsas fel eller nåt - han är förlåten.

Och dummast idag är - och lyssna på detta! - fotbollsstjärnor som visar upp sina privata fotoalbum med bilder på grusplaner i snömodd, svampiga fötter och sunkiga omklädningsrum.

Vart går gränsen för vad vissa män tillåts göra?

Berätta för mig vilka kvinnor som i grupp drar hem en stupfull kille och gruppvåldtar honom. Säg mig den kvinna som lägger ut bilder på sina självsprickiga händer som hon ådragit sig efter åratal i ett vårdyrke. Eller den kvinna som kan sitta kvar på sin post efter avslöjanden om tvivelaktiga ekonomiska uppgörelser. Den dagen ska jag formulera om min fråga till "Vart går gränsen för vad vissa människor tillåts göra?".

Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittiosju med siffror i fältet här