Barnsidan - Är det verkligen så sjukt?
Meny

Bloggar > Mia Althoff - på barnsidan > Är det verkligen så sjukt?

Är det verkligen så sjukt?

Publicerad: 2005-08-16
Mina barn är rätt känsliga för dagissjukor. De är inte såna där kärnfriska typer utan de åker på det mesta som snurrar runt på dagis. Är det vinterkräksjuka så är mina barn bland de första att få det. Är det vattkoppor så får mina barn det samtidigt, men helt i ofas så vabbtiden blir fördubblad. Och förkylning med påföljande öroninflammation eller halsfluss förekommer tillräckligt ofta för att man inte ens hinner lämna tillbaka den överblivna amimoxen.

Många med Linda Skugge klagar över dagissjukor och vill ha dagmammor och engångspapperhanddukar. Och helst en ny regering.

Jag bara undrar om det verkligen är så himla farligt på landets dagis? Hur ofta är/var dina dagisbarn sjuka?

Jag tror att mina barn är mer sjuka än genomsnittet på vår dagis. Kanske, jag vet inte. Ärligt talat har jag dålig koll och ser inte en kräksnorig höst och vinter framför mig (men med facit i hand blir det nog så). Det är jättejobbigt när barnen är sjuka, men det är inte hela världen. Jag går inte och våndas över det innan det hänt. Och dessutom funkar Disneykanalen :)

Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiofem med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Åsa Norlander (2005-08-17 08:39)
Min dotter är också sjuk ofta, oftare än andra barn och dessutom "mera sjuk" tycker jag. Magsjuka är hennes favorit... Jag tror på mer utevistelse och bättre hygien på dagis. Handsprit! En stor bov är nog också att många barn kommer tillbaka till dagis innan de är helt friska. Det är då viruset bara går runt.
A O (2005-08-16 12:47)
Min minsting var inte sjuk särskilt mycket när han gick på dagis fastän han började när han var 15 månader.

Det fanns en del förebyggande åtgärder gjorda på ungens dagis, alla hade egna handdukar och det var engångsprylar som gällde vid skötborden (skötborden var i.of.s. täckta med riktiga handukar, men de byttes så fort de blev det minsta smutsiga) . Dessutom var de noga med handhygien, de tvättade händerna innan varje måltid etc. De var också ute mycket, vilket jag tror är bra för minskad smittspridning.

När det gäller förkylningar så vet väl alla som tittat på Evas sommar/vinter-plåster att man måste få ungefär 30 innan man blir hyfsat immun:) Jag tar gärna de 30 förkylningarna på dagis om det betyder att det blir mindre sjukdom sen.