Barnsidan - Felicias hjärtoperation
Meny

Inblick > Felicias hjärtoperation

Felicias hjärtoperation

Publicerad: 2004-05-03
Här kommer en kort sammanfattning av Felicias stora double switch-operation.

Den 24 februari –04 klev vi på planet från Skellefteå till Lund via Stockholm Arlanda.

Klockan 20.25 är vi framme på patienthotellet i Lund för incheckning. Ingen mat har vi hunnit få i oss så vi traskar iväg till en intilliggande grill och tar oss en hamburgare. Sen är det dags för oss att krypa isäng för att orka med den kommande dagen.

Den 25 februari klockan 10.00 skrivs Felicia in på avd 67 i Lund. De undersöker henne med ultraljud och ekg samt väger och mäter henne. Så skall det göras pacemakerkontroll... och sen röntgas.

Efter röntgen är Felicia färdig för dagen så vi får traska iväg till hotellet för att infinna oss på avdelningen igen dagen efter. Då skall hon genomgå en hjärtkataserering. Här är en bild när Felicia fått lugnande medel för att vara förberedd för den operativa undersökningen. Då tog de reda på vilken sorts operation dom kunde göra senare.


Denna gång kan den stora hjärtoperationen göras (Double Switch). Operationen skall inte göras förräns måndag den 1 Mars, så nu passar vi på och är ute och leker och gör bara roliga saker.Men tiden går fort när man har roligt.

Söndagkväll nu är det dags att duscha - första omgången. Innan operationen ska man duscha eller bada två gånger innan operatinen, för det måste vara rent! Måndagmorgon klockan7.30 skall vi infinna oss på avdelningen och klockan 8.00 skall vi fara till operationen...

Klockan 8.00 bar det av mot operationen och det känns lite vemodigt att lämna henne bland alla instrument som finns därinne.

Sen var det timmar av väntan. Kirurgen sa att dom skulle vara färdiga mellan 15,00 och 16,00. När klockan var 15.45 så ringde narkosläkare och sa att det skulle ta 1½ timme till. Men klockan 19,30 hade dom fortfarande inte hört av sig så jag gick upp på IVA och undrade vad dom höll på med eftersom dom sagt att det bara skulle ta 1½ timme till..

Så dom hörde med läkaren vad som försigick på operation.Och till slut fick de tag i Narkosläkaren som ringer tillbaka 20,59. han säger att nu börjar dom vara färdiga och inom en timme skulle kirurgen ringa. Klockan 21.30 ringde han äntligen och sa att dom var färdiga! En halvtimme senare var hon på IVA - sammanlagt tog det 13 ½ timma det från att vi lämnade Felicia på Operation tills dess att vi fick se henne igen.Och det var så skönt att se henne igen efter operationen...!

Fortsättning följer...

Skrivet av: Jenny Bjerkevall
Jag är en glad 3 barns mamma på 30år.. Som bor med min familj som består av mig min sambo Johan 30 år och våra tre barn Tobias och Alexander 8 år och Felicia 7 år i ett samhälle som heter Bastuträsk.. Ja om du åkt tåg till Norrland nån gång så har du nog sett skylten. Här kliver man av om man skall till Skellefteå.. Min dotter Felicia föddes med ett hjärtfel men mår trots allt bra.. Du får gärna fråga om du undrar nåt..


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtioett med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Jessica Inusa (Victorias mamma) (2016-02-02 22:08)
Betyg: 5
Ni alla var underbart, Ni fick kämpa för att rädda min dotters liv. Tack Gud för alla vägen och allt ni har gjort för min dotter.
Mimmi Forsberg (2004-05-16 21:59)
Betyg: 5
Låter som en vanlig vardag i en hjärtebarnsfamilj....
Hoppas hon mår bra idag=)
Anna-Carin Berglöf (2004-05-04 20:23)
Betyg: 5
Åh va jag känner igen detta


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook