Barnsidan - Bloggande pappa
Meny

Inblick > Bloggande pappa

Bloggande pappa

Publicerad: 2005-02-28
Vi fick ett mejl från en pappa som bestämt sig för att dokumentera sin 9 månader långa pappaledighet i bloggform.

Snart kommer alla blogga och ha sin egen blogg på internet. Det tycker vi är en rolig utveckling, för det är ju i möten med andra likasinnade och olikasinnade som vi själva kan växa och utvecklas som människor.

Vi fick ett mejl från en pappa som bestämt sig för att dokumentera sin 9 månader långa pappaledighet i bloggform. Så här skriver han själv
------------------------------
Jag heter Per, är 36 år, och är hemma i nio månader med min dotter. Det är vårt första barn, hon fyllde ett år den 15 februari. Till vardags jobbar jag som personalstrateg på en kommun.

Inför min ledighet bestämde jag mig för att försöka dokumentera de nio månaderna, på mitt sätt. Foton och videofilmer finns ju också, men jag ville minnas hur det kändes, vad jag tänkte på, och, förhoppningsvis hur det var. Min förhoppning är att kunna återskapa känslan för mig själv, och kanske någon annan, kanske huvudpersonen själv så småningom. Och för att kunna skapa den känslan behövde jag brodera ut lite med bakgrund och sidospår från det som har blivit mitt liv. Själva skrivandet har utvecklat sig till dagens terapi och hjärngymnastik.

Dessutom, inför föräldraskapet gillade jag mest att läsa verklighetsskildringar från fronten, inte teoretiska skolboksberättelse i glassiga böcker. Kanske finns det någon som kan hitta något värdefullt i min berättelse, på samma sätt som jag hittade värdefull information i andras.

Besök bloggen '275 dagar' på blogspot.com


Skrivet av: BarnsidanLämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextiotvå med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook