Barnsidan - Att ses IRL
Meny

Inblick > Att ses IRL

Att ses IRL

Publicerad: 2004-06-23
Jag ingår i en grupp som sedan graviditeten har gått under benämningen "julibarn". Efter snart fem år tillsammans i cyberspace så blev en "på-riktigt"-träff anordnad.

Jag ingår i en grupp som sedan graviditeten har gått under benämningen "julibarn". Efter snart fem år tillsammans i cyberspace så blev en "på-riktigt"-träff anordnad.

Det började som en dröm. Sabina hade efter en kvälls mejlkonversation drömt om hur några av oss skulle se ut - på riktigt. Jag minns inte nu hur alla såg ut i drömmen, men Rebecca skulle ha blonderat sönderpermanentat hår i alla fall :) Det blev upprinnelsen till den första verklighetsträffen, just innan våra barn skulle fylla 4år.

Egentligen började sagan långt före detta, i oktober/november 1999 då blåa "jag är gravid!"-streck började dyka upp. Nygravida och fulla med frågor blev föräldraNätet en naturlig knutpunkt. Vi pratade illamåenden, missfallsrisker, ultraljud och mammakläder. Fler och fler anslöt och vartefter gruppen blev mer familjär och intim uppkom "behovet" av att ha en egen samlingsplats - julibarn.nu såg dagens första ljus - långt före våra barn gjorde det.


Just efter jul var vi ett gäng stockholmstjejer som sågs på Vetekatten. Det var nervöst, men roligt. Roligt, att ses på riktigt. Vi var runt 15 personer som sågs den där första gången.

Veckorna gick och framåt sommaren började förväntningen och nervositeten stiga i ankomstgruppen - vi gissade hur mkt våra barn skulle väga, om det skulle bli flickor eller pojkar. Vi skrev förlossningsplaner och läste på om smärtlindringsmetoder.

Fler stockholmsträffar planerades och vi turades om att välja ställe att ses på. Ett starkt minne är en av träffarna på Stureplan då vi var ett tiotal höggravida som sågs på Stureplan. Med tanke på hur våra kroppar då såg ut (spängfyllda bebismagar och vattenfyllda leder) så är det väl ett under att Stureplan inte kantrade.

Några av barnen skulle komma redan i maj, en hel del i juni och några även i augusti. De allra flesta kom nog ändå i juli, men för mig är alla dessa barn just julibarn.

Första träffen med barn var på Muffins&co, ett bra ställe med goda parkeringsmöjligheter för 10-15 vagnar. Sommaren övergick i höst och vi började ses på Teaterbaren på Kulturhuset. Även här finns goda parkeringsmöjligheter.Parallellt med dessa stockholmsträffar sågs vi på föräldraNätet och på mejlinglistan. Och det är väl främst genom denna mejlinglista som vi verkligen hållt kontakt och fördjupat vår vänskap. I skrivande stund är vi ca 30 medlemmar på denna mejlinglista, över 10.000 brev har vi skickat.

Och så har det fortsatt, tills nu då vi skulle ses på riktigt.

Redan i april bestämde vi datum och plats - den 19 juni hemma hos Sabina, Anders och Clara. Flera hundra mejl i ärendet har nog skrivits, med vägbeskrivningar, matupplägg och planering för eventuellt dåligt väder. Bara några dagar innan träffen spådde SMHI att hela Svergie (inkl Sala) skulle vara regnindränkt - nej, skulle vi behöva ställa in hela kalaset?!

Men vi dansade regndans och på ren trots höll vi regnet borta. En efter en kom bilarna fram till Snaret.Vi hänfördes och imponerades av värdfamiljens ägor och planering. En hel lada hade vi att husera i. Tjusigt dekorerad med björkris såklart.Barnen kastade sig förtjust över både gungställning, rutschkana, sandlåda.På Snaret finns också två hästar, kycklingar, hönor, en tupp och fyra katter.Vi fikade, pratade och lekte. Efter det var det dags för fiskdamm och alla 16 barnen ställde sig så fint på led. Och inte var det slut med det, nästa begivenhet - ridning!Trötta efter en lång promenad runt ägorna var det så till slut dags för knytiskalas och det dukades upp läckerheter så långt ögat kunde nå. Emil 6½ dömde ut alla andra grillmästare. Säkerligen med all rätt, för korvarna från Emils två grillar åts upp med god aptit. Nu började de flesta barnen krokna och efter kaffe och Sabinas underbara marängtårtor packade vi alla ihop oss och begav oss hemåt (Stockholm, Göteborg, Gävle för att nämna några destinationer).

Alla med leenden på läpparna och löften om att snart ses igen. Nu återstår det bara ny planering :)


några av barnen: Felicia, Gustav, Amanda, Knut, Ängla, Felix, Emil, Alina, Hannah och Filippa.

Vi som var med (inklusive familjer, totalt 39 stycken *hoppas jag räknar rätt*):

Sabina
Rebecca
Mia
Annika
Nina
Susann
Zahra
Maria
Tina
Mia

Titta på fler bilder

Skrivet av: BarnsidanLämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextiotre med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Annelie Persson (2004-07-11 09:55)
Betyg: 5
Vad härligt med träff,och vad kula att ni är så många...
Hoppas att ni får fler roliga träffar framöver...
Annica Bark (2004-07-05 08:03)
Har själv varit på en storträff med listkompisar och jag tyckte det var kanonskoj. Man babblade på som om man träffades dagligen irl och inte via listan. Man pratade om det som man tex senast hade upp på listan som man suttit och snackat om det irl och sen tog upp ämnet på nytt. Hoppas det blir fler träffar, har missat alla andra, men hoppet är det sista som överger en. ;)
* Linda * (2004-06-24 21:36)
Vilken härlig träff ni ser ut att ha haft! Jag har också varit med i en mailinglista sen graviditeten och vi har haft några träffar vid det här laget (den senaste var nu i maj då vi tillbringade en helg på ett vandrarhem i Småland). :-)


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook