Barnsidan - Upptäck Jack Werners läskiga creepypasta
Meny

Recension > Upptäck Jack Werners läskiga creepypasta

Upptäck Jack Werners läskiga creepypasta

Publicerad: 2020-03-23
Recension av den unika nätskräckantologin "Creepypasta - spökhistorier från internet" som redan 2014 hittade en hängiven publik. Nyligen kom den ut i en omarbetad nyutgåva som också förklarar fenomenet creepypasta och podden Creepypodden.

Creepypasta är en bok skriven av Jack Werner som ligger bakom P3 podden Creepypodden. Boken är till stor del en antologi av skräckberättelser, men berättar också hur genren creepypasta kom till under 2000-talets början, hur Jack Werner hittade ämnet under sina tonår och hur P3s Creepypodd utvecklades.

Fotograf: Magnus Liam Karlsson

Bokens författare Jack Werner, fotograf: Magnus Liam Karlsson

Creepypasta är en genre av skräckhistorier som uppkommit från urklipp från internet och har levt runt på olika hemsidor. Ordet kommer just från “creepy copy paste” som i folkmun har förkortats till creepypasta.

Jag gillar verkligen att få ta del av olika fenomen på internet, och det här med creepypasta är sådant jag inte hade en aning om innan och nog aldrig skulle ha fått veta någonting om utan Jack Werners intressanta bok.

Det är en bra blandning mellan läskiga, fascinerande och bara märkliga berättelser och det gör att boken sällan blir tråkig, även för mig som från början inte haft ett stort intresse för genren.

En perfekt bok för alla som intresserar sig för alla vidder av internet, eller bara vill läsa något väldigt annorlunda och spännande!

Men varning: Läs inte boken när det är mörkt och du är ensam hemma. Det blir lätt obehagligt då några av creepypastorna i boken är väldigt skrämmande, i alla fall om man är lättskrämd.


Läs mer om boken, berättelserna och Jack Werner på creepypasta.se

Läs mer och köp Creepypasta på adlibris.se

Titel: Creepypasta - Spökhistorier från Internet

Författare: Jack Werner

Antal sidor: 476 (Häftad)

Tänkt läsarålder: 15+

Köp på adlibris


Skrivet av: Filippa Althoff

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook