Barnsidan - Trassel
Meny

Recension > Trassel

Trassel

Publicerad: 2011-05-25
Trassel är Disneys 50:e klassiker. Den varvar humor, fart och äventyr med svåra frågor.

(Alla bilder ©Disney)

Rapunzel sitter i ett torn för sitt långa hårs skull. Håret är inte bara långt och vackert utan har också en helande förmåga som håller sjukdomar, skador och ålderdom borta.

Till varje pris måste Rapunzel hållas gömd i sitt torn, enligt hennes mamma för att folk är giriga, själviska och vill bara ha Rapunzel för hennes hårs skull. Vad Rapunzel inte vet är att hennes "mamma" i själva verket rövat bort Rapunzel från sina riktiga föräldrar för att utnyttja hårets läkande kraft. Som enda sällskap har hon sin söta lilla kameleontkompis och mamman som kommer på besök då och då.Rapunzel drömmer om att lämna tornet och se sig om i världen, men hennes mamma förklarar att hon inte skulle klara sig, att världen är grym och hon är sårbar och oduglig. Rapunzel vågar inte trotsa sin mamma och blir kvar i tornet ända till den dag Flynn Rider av en stor slump hittar tornet och Rapunzel.Nu startar ett fartfyllt äventyr med många skratt och tokigheter men också svårare stunder där Rapunzel slits mellan upprymd förtjusning och det stora sveket mot mamman.

Vad tyckte vi?

Av mig får Trassel en stark 3:a av 5. Det är en underhållande, rolig och fartfylld film med en djupare botten som är intressant att fundera kring. Måns Zelmerlöv gör rösten till Flynn Rider och det känns inte som en optimal casting till den rollen. Molly Sandén gör rösten (och sången!) åt Rapunzel vilket känns som ett lyckosamt val.

Barnens betyg blir lite mer översvallande - en stark fyra. De gillar humorn, musiken, farten i filmen och såklart att det blir ett lyckligt slut.

Trassel släpps på DVD samt Blu-ray den 8/6-2011. Förboka och köp här eller här


Skrivet av: BarnsidanLämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittionio med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook