Barnsidan - Färgsprakande och fartfyllt i nya Pixar-filmen
Meny

Recension > Färgsprakande och fartfyllt i nya Pixar-filmen

Färgsprakande och fartfyllt i nya Pixar-filmen

Publicerad: 2021-09-08
Luca är en fin berättelse om vänskap, att våga vara den man är och att utmana rädslor och ha drömmar. Visuellt är det en fantastisk upplevelse med detaljer, färger och känsla som vi lärt oss förvänta oss av en animerad film från Disney/Pixar.

DVD-omslag till filmen Luca

Handlingen

Luca lever ett stilla liv under vattenytan med sina föräldrar, men han drömmer om något större.. något mer. Hans ängsliga föräldrar, som bara vill honom väl, håller honom hårt med förmaningar om allt som är farligt.

En dag träffar han Alberto som visar honom en helt fantastisk värld ovanför ytan. På torra land ser Luca och Alberto ut som vilka killar som helst och ingen kan ana att de i själva verket är sjömonster! Tillsammans upplever de roliga äventyr, spänning, frihet och efter mycket om och men får Alberto Luca att våga och utmana sina rädslor. 

Luca och Alberto upptäcker världen ovanför ytan

Vänskapen fördjupas och en dag vågar de sig in till staden där hemligheten, om att de egentligen är sjömonster, till varje pris måste döljas för människorna som bor där.

I Porto Rosso (en fiktiv stad som inspirerats av städerna längs Italienska rivieran) möter de den gulliga, smarta Guilia och den skrämmande mobbaren Ercole och får reda på hur de ska kunna uppfylla sin största dröm - att kunna skaffa sig en Vespa!

Här följer nu ett hisnande äventyr fullt av färg, fart, känslor och en del svårigheter. 


I vanlig ordning fascineras man som tittare av den bländande tekniken i animeringen. I Luca är färgpaletten både skönt somrig och drömmigt nostalgisk så man sveps in en skönt italiensk sommarfeeling. Det är fart, skratt, spänning blandat med känslor och ämnen som vänskap, utanförskap och att stå för vem man är.

Luca mäter sig inte med storheter som Toy Story, Bilar eller den nyare Själen som innehåller så mycket mer djup i de känslor de framkallar. Berättelsen om Luca och Alberto är en film som lämnar en varm, glad och med hopp om mänskligheten - allt en mysig och välgjord feelgoodfilm ska ha!


Se trailer för filmen

Den 6 september 2021 släpps Disney Pixar Klassiker 24 - Luca på DVD och Blu-Ray och kan köpas bland annat på Discshop, Ginza, CDON och alla andra vanliga ställen du hittar DVD och Blu-Ray!

Bilder och visuellt material ©Disney/Pixar


Skrivet av: Barnsidan



Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.



(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextiotre med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook