Barnsidan - Snart öppnas ny neonatalavdelning på SÖS
Meny

Aktuellt > Snart öppnas ny neonatalavdelning på SÖS

Snart öppnas ny neonatalavdelning på SÖS

Publicerad: 2021-09-13
I slutet av september flyttar neonatalvården inom Sachsska barn- och ungdomssjukhuset på Södersjukhuset in i nya lokaler. De små barnen kommer att vårdas tillsammans med sina vårdnadshavare i lokaler anpassade för modern neonatalvård.

I slutet av september flyttar neonatalvården inom Sachsska barn- och ungdomssjukhuset på Södersjukhuset in i nya lokaler. De små barnen kommer att vårdas tillsammans med sina vårdnadshavare i lokaler anpassade för modern neonatalvård.

Av alla barn som föds i Sverige idag har 10% behov av neonatalvård. Bland barnen finns både de som är förtidigt födda och de som är sjuka när de föds. Vårdtiderna kan vara allt från några timmar till flera månader och verksamheten är utmanande att planera eftersom den är akut och helt beroende av när förlossningar sker. Närhet till förlossningen är avgörande för att kunna ge ett optimalt omhändertagande vid akuta situationer i samband med att barn föds. Vid starten kommer det att finns 26 vårdplatser, men framöver finns det möjlighet att utöka till 32 vårdplatser.

Mona Persson, barnsjuksköterska och Marina Adler Runow, vårdchef. Foto: Torkel Ekqvist Fotogruppen Sös

Foto: Mona Persson, barnsjuksköterska och Marina Adler Runow, vårdchef i de nya lokalerna. Foto: Torkel Ekqvist Fotogruppen Sös

”De nya lokalerna ger mycket goda förutsättningar för samvård med syfte att minimera separation av mor och barn. Lokalerna är väl anpassade till vårdbehoven hos barn som vårdas hud mot hud. Medarbetarna kommer att få bättre förutsättningar att jobba ergonomiskt eftersom arbetsytorna är ändamålsenliga både vad gäller storlek och ljussättning.”

Marina Adler Runow, vårdchef

Källa: Pressmeddelande från Södersjukhuset (SÖS)


Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttioett med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook