Barnsidan - "Gropen” är årets bokgåva till alla barn i förskoleklass i Göteborgs Stad
Meny

Aktuellt > "Gropen” är årets bokgåva till alla barn i förskoleklass i Göteborgs Stad

"Gropen” är årets bokgåva till alla barn i förskoleklass i Göteborgs Stad

Publicerad: 2019-01-29
För tredje året i rad får alla barn i Göteborg som går i förskoleklass ta emot en bokgåva av staden. Årets bok Gropen är skriven och illustrerad av Emma AdBåge. 2018 mottog Emma AdBåge Augustpriset för den utvalda boken.

För tredje året i rad får alla barn i Göteborg som går i förskoleklass ta emot en bokgåva av staden. Böckerna delas ut till flera tusen barn under våren och under året genomförs aktiviteter med koppling till boken på olika platser i staden.

Årets bok Gropen är skriven och illustrerad av Emma AdBåge. 2018 mottog Emma AdBåge Augustpriset för den utvalda boken.

Bild ur Emma AdBåges bok "Gropen" som tilldelades Augustpriset 2018 för bästa barn- och ungdomsbok. Boken är Göteborgs Stads bokgåva till alla elever i förskoleklass.

Sedan 2017 har alla barn i förskoleklass i Göteborgs Stad tagit emot en bokgåva. “Förskoleklassboken” är en del i stadens långsiktiga arbete för en mer jämlik och sammanhållen stad och ska främja läslust och uppmuntra vuxna i barnens närhet att läsa boken tillsammans.

Innan barnen bjuds in till sitt närmaste stadsdelsbibliotek tillsammans med sin förskoleklass och tar emot boken, erbjuds fortbildningstillfällen om boken för pedagoger och rektorer. Fortbildningen, Att göra sin röst hörd, ska ge inspiration och idéer om hur boken Gropen praktiskt kan användas i undervisningen och hur just den här boken kan bli ett fantastiskt verktyg i att stärka barns rätt till delaktighet och inflytande.

Onsdag den 30/1 klockan 14.00-16.30, Gamlestadens Medborgarhus, lokal ADA
Måndag den 4/2 klockan 14.00-16.30, Hörsalen Stadsbiblioteket
Tisdag den 5/2 14.00-16.30, Mötesplats Lundby

Mer information om programmet för fortbildningen och satsningen i sin helhet finns på www.goteborg.se/jamlikt

”Förskoleklassboken” är en del av mobiliseringsfrågan ”Staden där vi läser för våra barn”, det långsiktiga arbetet för ett mer jämlikt Göteborg och stadens 400-årsjubileum 2021. Satsningen genomförs i samarbete mellan Stadsbiblioteket och Folkbiblioteken i Göteborg, Center för Skolutveckling och Grundskoleförvaltningen.


Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiotre med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook