Barnsidan - Bu och Bä gör återkomst - på cykel!
Meny

Aktuellt > Bu och Bä gör återkomst - på cykel!

Bu och Bä gör återkomst - på cykel!

Publicerad: 2021-03-18
När Bu och Bä hittar på något blir det oftast konstigt, men till slut ordnar det ändå upp sig utan att de riktigt vet hur det gått till. Bilderböckerna om Bu och Bä har lästs och älskats av hundratusentals barn sedan första boken kom 1995. Nu kommer äntligen en ny bok med Bu och Bä.

När Bu och Bä hittar på något blir det oftast konstigt, men till slut ordnar det ändå upp sig utan att de riktigt vet hur det gått till. Bilderböckerna om Bu och Bä av Olof och Lena Landström har lästs och älskats av hundratusentals barn sedan första boken kom 1995. Efter 15 års väntan kommer nu äntligen en ny bok med Bu och Bä.

Det är vår i luften. Bu och Bä ska ut och cykla. Kanske Bo vill följa med, han har fått en ny cykel med tre växlar och handbroms! Men Bo är förkyld och måste stanna hemma. Stackars Bo! Hur ska Bu och Bä göra honom glad?

Det är femton år sedan vi senast fick följa med Bu & Bä på äventyr, men nu får vi äntligen återse dem i Bu och Bä och stackars Bo.

– Det var roligt att berätta om Bu och Bä igen. Uppslaget till boken har funnits länge, men det var först nu vi kom till skott, berättar Olof Landström.

Lena Landström står bakom texten och Olof illustrationerna, men hur ser egentligen samarbetet ut för det sammansvetsade paret som skapat böcker tillsammans sedan 90-talet?

– Som för det mesta är det Lena som skriver och jag som gör bilderna. Det blir en hel del diskussion och testande under resans gång, säger Olof.

Med mycket humor, glasklar blick för detaljer och fantastiska bilder skildrar Olof och Lena Landström små äventyr, nära vänskap och vardagstrassel, ofta med oväntad utgång. För vem kunde ana att vårens första cykeltur skulle sluta med nya snygga solglasögon?

Fler böcker om Bu och Bä

Källa: Pressmeddelande från Rabén & Sjögren


Skrivet av: Mia Althoff
Född 1972, bor i villa med man och tre barn; Filippa -00, Felix -02 och Fredrika -07. Jag jobbar med webbutveckling på Mainloop och driver barnsidan.se på fritiden.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugoåtta med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook