Barnsidan - En dag under min föräldra'ledighet'
Meny

Runda arkivet > Krönika > En dag under min föräldra'ledighet'

En dag under min föräldra'ledighet'

Publicerad: 2004-06-03
Dagboksanteckningar från min föräldraledighet ihopskrivet som en krönika.
Dagen började med att jag fick ringa till giftmedelscentralen eftersom min äldsta tjej passat på att dricka AD droppar direkt ur flaskan medan jag borstade tänderna med lillasyster på armen. Efter samtalet med giftmedelscentralen tog jag mina två tjejer, Sol 2 år och Liv 6 månader, och åkte till en inomhuslekpark för att storasyster skulle få härja fritt under säkrare former... trodde jag. Efter att hon misslyckats knappt med att ta livet av sig två gånger genom att studsa ner för ett par meter branta rutschkanor så gav jag upp och åkte hem igen. Dessvärre försökte jag mig på att kika i ett par affärer först, vilket bara resulterade i att jag åkte hem svettigare och mer stressad än om jag åkt med en gång.

Hemma sov storasyster middag och lillasyster passade på att ha all uppmärksamhet en stund. Med Sol som storasyster gäller det att ta för sig när det är någorlunda lugnt. När sedan storasyster vaknade någon timme senare med fulladdad energinivå så var jag fortfarande mör efter förmiddagen men det var bara att sätta igång och leka tills det var dags att göra middag. Under tiden jag fixar med middagen så upptäcker stortjejen att hon kan dra upp säkerhetsspärren till toan så pass mycket att hon kan pressa sig in och leka med allt möjligt mysigt där inne *uäck*. Men smart som jag är så tar jag ut henne från toan, drar åt bandet som säkerhetsspärren sitter på och går och fortsätter med mitt, tänker att hon kommer nog bli sur när hon inte kan komma in längre. Det visade sig att jag inte kände min dotter så väl som jag trodde. Nog för att hon först blev irriterad över att det var svårare att komma in men omöjligt är ett ord som ännu inte finns i hennes vokabulär. Hon trycker sig med våld in i glipan mellan dörren och dörrkarmen och fastnar där med huvudet i toadörren och jag kan inte släppa på spärren eftersom hennes huvud sitter där. Som tur var kunde jag klippa sönder bandet, men frågan är om inte händelsen var en större läxa för mig än för dottern. ”Ska jag utestänga henne ifrån någonting – lås”

Efter middagen tänkte jag att jag skulle ta och bada barnen, Liv först. Sagt och gjort och hon hade säkert badat i tre minuter när storasyster kommer in och också vill bada. Jag klär av henne med en hand medan jag håller lillasyster upprätt med den andra handen bara för att inse - när jag fått av henne alla kläder och hon gått och satt sig i badvattnet - att det hade varit vist av mig att försöka få henne att kissa _innan_ hon satte sig i badet.

Äntligen kväll! Sambon jobbar över ikväll så jag hade nattningen av småtjejerna själv, det brukar inte vara några problem i vanliga fall och var väl inte någon panik i kväll heller men *puh* vad skönt att dom äntligen sover! Det började så bra, storasyster fick en helt ny pyjamas på sig och sprang till bokhyllan för att välja godnattbok medan jag passade på att byta blöja på Liv och fixa välling. När vällingen var micrad kom storasyster ut i köket och tyckte att jag tog lång tid på mig, varpå jag snabbt skakar vällingen och locket lossnar så hon får sin välling över sig. Stackaren som hade varit så glad över sin pyjamas...

Vaknade sen i natt av att Sol gått över till våran säng och kissat igenom blöja, pyjamas och lakan. Trött i mössan kollade jag att Liv sov ordentligt och sen bar jag iväg med storasyster för rengörning och blöjbyte, på väg till toan går jag förbi sambon som nu kommit hem men blivit ivägjagad från sängen av ovan nämnda storasyster och tydligen hamnat i soffan (varför inte i hennes säng med täcke & kudde?) halkar i något vått utanför toan och inser till min glädje *ironi* att katten också haft problem med blåsan i natt. In på toan tvättar fötterna på mig och rumpa och mage på storasyster och sätter på henne en torr och skön blöja, det hela till ackompanjemang av halvgråt. Orkade inte ta hand om pölen på golvet just då utan när jag kom tillbaka till sängen lade jag en tidning under och en handduk över fläcken som var där och tänkte att jag ska fixa det i morgon och somnar om på stubben.

I morse halkade sambon i pölen utanför toan och upptäckte att den andra katten skitit i hans träningsväska.

Skrivet av: Cattis
Hej, kul att du hittade in här! Jag som hänger på den här sidan är en glad, stressad, pratig och småfräck student på snart 32 år. Bor i 08- området men ändå lååångt ut på landet. Mina barn heter Sol och Liv och är två glada busiga och smarta tjejer som ser till att jag har fullt upp. Förutom barnen trängs jag med min sambo sedan 14 år, tre katter och x antal silverfiskar i ett gult litet hus ett stenkast från mälaren. Studerar gör jag på Lärarhögskolan i Stockholm och kommer att göra så i ett och ett halvt år till, urkul att börja studera när man äntligen insett varför man bör studera :-)


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttiosju med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
loppan05 (2005-10-21 17:35)
Betyg: 5
hahaha! vilken dag o stackars din sambo han var lagom glad då förstår jag, låter ju direkt kaos artat*ler*
Anna Oskarsson (2004-07-10 22:30)
Det låter som en av våra dagar här hemma *ler* Men visst känns det skönt när man känner att man fixar det fastän allt är kaotiskt ibland!! :-)
Annica Bark (2004-06-10 12:06)
Vad skönt att läsa att man inte äe ensam om dessa ljuvliga dagar. ;)
Tycker man ska byta namn på föräldrarledigheten, man är ju inte ledig en sek när man går hemma med sina barn. ;)

Bra skrivet, det får en att känna igen sig.
Béatrice Karjalainen (2004-06-05 19:42)
Vilken toppendag, hur har ni det jobbiga dagar :-) Nä vissa dagar vill man bara gå och lägga sig och dra täcket över huvudet. Hmm undra varför det heter föräldraLEDIGHET för ledighet är det definitivt inte, på sådana skall ma nbara slappa och ta det lugnt.
Cattis (2004-06-04 09:23)
Jo du :-)
Vissa dagar var "roligare" än andra ;-)
Jenny Borgström (2004-06-03 21:28)
Låter som en schysst dag du! ;)


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook