Barnsidan - Modern musik och roliga videos som boostar barnen med kunskap
Meny

Intervju > Modern musik och roliga videos som boostar barnen med kunskap

Modern musik och roliga videos som boostar barnen med kunskap

Publicerad: 2017-06-20
Gåspennan gör modern musik som fokuserar på kunskap i texterna. Exempelvis finns låtar om multiplikation, världsdelar, vokaler och veckodagar. Målet är att på ett lustfyllt sätt få barn att lära sig saker som de har svårt för eller tycker är tråkigt. Till varje låt finns även en animerad video med de påhittade karaktärerna Holger och Fixx. Alla Gåspennans videos förstärker innehållet i musiken gör det lustfyllt för barnen.

Hur kom ni på idén med Gåspennan? 

Vi bakom Gåspennan arbetar som lärare på lågstadiet. Vi har tidigare gjort låtar med våra elever i vår undervisning, vilket både elever och föräldrar uppskattat. Utifrån detta startade vi Gåspennan för att med hjälp av musik och videos hjälpa barn och elever att lära sig svåra ämnen. Vi tänkte då att de som lyssnar har lättare att identifiera sig med fiktiva figurer, som är i samma ålder som lyssnarna, istället för två fröknar.

Hur valde ni namnet?

Namnet Gåspennan kom vi på snabbt, vet inte exakt hur, men vi tyckte det passade bra och var lite annorlunda.

Vilka är ni - vad har ni för bakgrund?

Vi är som sagt själva lärare i lågstadiet och vi har tidigare släppt "vanlig" musik tillsammans. Vi känner att det saknas bra pedagogisk musik som påminner om den musik barn lyssnar på idag. Därför valde vi att göra, till största del, elektronisk musik som påminner om den musik barn möter i sin vardag. Ett mål var också att barn som hört våra låtar i skolan/förskolan ska gå hem och lyssna på vår musik på sin fritid.

Och vilka är Holger och Fixx?

Holger och Fixx är två kompisar som bor i staden Fabbe. De har ingen ålder men går i skolan. De har fler vänner, exempelvis Fabian, Doretta, Anna, Nikke och Dragan.

Ni täcker in många av skolans ämnen och har även skapat låtar att röra sig och dansa till - vad har ni haft för plan eller idé när ni tagit fram allt material?

Vår musik utgår från de behov vi själva ser i vårt yrke. Vi får även tips om teman från lärare, barn och vuxna runt om i Sverige. Vi vill att så många som möjligt ska känna att det är musik och videos som kan göra skillnad för deras barn/elever.

Vi gör även arbetsuppgifter till våra låtar och allt är gratis att använda via Youtube och via Spotify.

Länk Youtube:
https://www.youtube.com/channel/UCFk4TbAg7GPy5rkD1hLb-Jw

Länk Spotify:
https://open.spotify.com/artist/367h3D1yvDYa6YOA936UX2


Skrivet av: BarnsidanLämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtiosex med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook