Barnsidan - Intervju med Markus från Learning Lemmings
Meny

Intervju > Intervju med Markus från Learning Lemmings

Intervju med Markus från Learning Lemmings

Publicerad: 2015-05-25
Brukar du vara orolig när barnen tittar på filmer på Youtube? Det är lätt att klicka sig vidare till olämpligt material. Nu finns lösningen. Learning Lemmings har samlat massor av barnvänliga filmer och byggt en säker plats för barnen att själva titta.

Här får vi träffa Markus - en av grundarna och utvecklarna i tjänsten (och apparna) Filmer för barn.

Hej! Kan du beskriva er tjänst och vad som gör den unik?

På Youtube finns massor av bra material för barnen. Det finns visor, tecknad film, barnprogram från TV, sagor, hela långfilmer med mera. Problemet är att det också finns massor av material som vi inte vill att våra barn ska titta på. Vi har samlat ihop en lång lista av bra barnfilmer och skapat enkla och säkra appar till Android, iPhone och iPad och även websidor för att titta på dessa via dator.

Vilka ligger bakom tjänsten och Learning Lemmings?

Vi är två pappor från Malmö-regionen som utvecklat och underhåller tjänsten.

Hur kan jag som förälder känna mig trygg att mitt barn inte ser något olämpligt?

Vi granskar alla filmer vi lägger till i tjänsten manuellt. Så med filmerna på våra sidor och våra appar kan man känna sig trygg. Men såklart är det alltid vettigt att ha en viss uppsikt över barnets aktiviteter vid dator och mobiler, det är ju lätt att byta app eller gå till en annan hemsida.

Vem står för urvalet av filmer?

Vi söker kontinuerligt efter nya filmer och lägger till dessa i databasen. Varje gång du startar appen eller går in på hemsidan kan det finnas nya filmer. Ibland försvinner också filmer från Youtube, då tas de automatiskt bort hos oss också. Värt att notera är att vi varken publicerar eller äger rättigheterna till filmerna. Vi länkar enbart till publicerat material på Youtube där rättighetsinnehavaren har godkänt länkningar från andra sidor och appar.
Vi välkomnar att användare tipsar oss om filmer och serier som vi kan lägga till i appen. Kontakta oss på email eller på Facebook.

Varför gör ni en sån här tjänst?

Idén fick vi efter att vi själva upplevde problem att hitta bra filmer för våra barn. När vi väl kommit igång har vi sett att tjänsten är populär och vi har fått mycket positiv feedback från föräldrar och barn. Även media har uppmärksammat och gett bra betyg för våra appar.

Vilka är målgruppen?

Barn mellan 2 och 10 år.

Var hittar man allt nu då?

Här kan du se filmerna i webbappen: Filmer för barn

Eller ladda ner appen till din smartphone:
iPhone/iPad
Android

Vi har också versioner av apparna och webbsidan på tyska, franska, polska, spanska och ryska. Mer info hittar man på http://ktv.io.


Skrivet av: BarnsidanLämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttiotvå med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook