Barnsidan - Vidas födsel
Meny


Vidas födsel

Publicerad: 2004-06-18

Mina värkar började runt 4 på morgonen den 10/4 men avtog så jag trodde inte alls att det var på G. Ungefär vid sextiden på kvällen satte värkarna igång igen och det gjorde bara ondare och ondare. Under de värkarna så gick också slemproppen.

Ungefär vid sjutiden kom min mamma och hämtade Axel som skulle vara hos henne medan vi var på förlossningen. Ungefär runt 22 åkte vi in till förlossningen första gången. Då fick jag ligga med ctg i en timme ungefär och blev undersökt.

Var då öppen 2 cm och hade rätt ordentliga pinvärkar som inte gjorde någon nytta alls. Vi fick bestämma om vi skulle åka hem direkt eller om vi skulle gå omkring på sjukhuset i en timme för att kolla om det satte igång. Vi bestämde oss för att gå omkring lite för att sedan bli undersökt igen. Det hade inte hänt någonting fastän jag sprungit i trappor och gått omkring på typ hela sjukhuset. Vi blev hemskickade med 1 bricanyl, 2 alvedon och en insomningstablett som jag inte kommer ihåg namnet på.

När vi kom hem var det midnatt och jag tog mina tabletter och gick och la mig. Men tabletterna funkade inte kände jag utan det gjorde fortfarande ont och jag somnade inte. Satte då på mig min TENS apparat som jag hade fått låna av min mamma som jobbar som sjukgymnast. Det funkade inte alls trots att jag höjde styrkan till max. La mig då i badet en stund men kunde bara ligga där i max 5 minuter. Jag sa till Håkan som hade somnat på soffan att nu var det dags att åka in igen.

Han trodde att vi skulle bli hemskickade igen och ville inte att vi skulle åka in. Jag bestämde mig för att ringa in till förlossningen för att kolla vad de tyckte och de ansåg att jag skulle åka in. Jag sa då till Håkan att om du inte vill åka in så åker väl jag själv då. Han gav med sig och vi åkte in.

Väl inne avtog värkarna litegrann men jag var öppen 4 cm så jag fick stanna kvar. Tog och vilade ett tag för att få upp energin för att orka förlossningen. Sen vid skiftbytet klockan 7 på morgonen bestämdes det att värkarna ska sättas igång med värkstimulerande dropp. Men först så sätts EDA för att jag ska orka med smärtan med droppet.

Medans vi väntade på att narkosläkaren skulle komma så tog barnmorskan hål på fosterhinnorna så att vattnet gick. Det kom pyttelite i taget och så sattes en skalpelektrod på bebisens huvud... I och med att de hade tagit hål på hinnorna så satte värkarna igång igen men de var inte speciellt verksamma men de gjorde ont.

Började med lustgas för att jag skulle kunna ha något under tiden som narkosläkaren satte EDA .. Den hjälper suveränt som smärtstillande. Runt halv 10 kommer narkosen och sätter EDA:n. Tyvärr så fick jag en värk mitt under insättningen av slangen så narkosläkaren fick inte in nålen så långt som han ville men den hjälpte bra i allafall. Runt 12 får jag står på knä över huvudändan för att huvudet skulle åka längre ner. Hade tänkt att föda så också men jag orkade inte visade det sig.

Fick sätta mig på en förlossningspall istället och där sitter jag tills dess att klockan 12.12 Lilla Vida föddes. Apgar: 9, 10, 10.

Under förlossningen förlorade jag 400 ml blod men sprack ingenting.. Fick bara några blämärken tack och lov.. :-)
Vid tretiden flyttas vi över till BB och där stannade vi i 2 dagar enbart för att jag ville få hjälp med amningen. Hade ju poblem med amningen med Axel så jag blev glad när den funkade den här gången....

Skrivet av: Helena WigforssLämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtiotvå med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
Vida bebisen haha (2017-03-03 23:18)
Bra jobbat mamis!!
loppan05 (2005-10-21 17:12)
Betyg: 5
tack för att du delade med dig av din berättelse..och ajajaj vad otrevligt det lät..men grattis sådära i efterskott


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook