Barnsidan - Tobias och Alexander kom till världen
Meny

Förlossningsberättelser > Tobias och Alexander kom till världen

Tobias och Alexander kom till världen

Publicerad: 2012-01-04
981117

Dags för ultraljudsundersökning igen. Det har blivit en otroligt massa ul sen vi fick reda på att vi skulle få tvillingar. Nu orkade jag rent inte mera. Dom var planerade att komma den 20 november så vi fick tid för igångsättning på torsdag.

981119
Ja, då var det dags för igångsättning. Klockan 7 for Johan och jag med bussen för att vara på BB kl 09,00. Allt gick bra jag fick ett igångsättningspiller och sen var det bara att vänta hade det inte börjat under natten så skulle jag få ett till på fredag morgon...

981120
Idag skall mina barn vara födda (egentligen). Men inte och inte blev det nåt mer igångsättningspiller för det kom in en tvillingmamma till under natten och hon gick först. Men samtidigt var det så otroligt skönt att slippa ctg kurvor och bara få vila...

På eftermiddagen togs det ett ctg för att kolla. Och inget var på gång... Så jag och Johan beslöt oss för att gå ut på stan lite och passa på att äta. Först gick vi på stadsbiblioteket för jag ville ha nåt att läsa på BB. Och där upptäcker jag att slemproppen hade gått. Jag talar om det för Johan som blir hispig men jag sa att vi går och äter först.

Vid 19 tiden var vi tillbaka på BB och inga värkar ännu. Men efter någon/några timmar fick jag något vanvetigt ont i nedre delen av ryggen och kunde knappt röra mig och så höll det på hela natten och hela lördagen och jag fick värktabletter. Men natten mot söndagen så blev dom lite misstänksamma och börja fundera på om det vara värkarna som satt igång.

Mycket riktigt det var värkarna som kommit igång. Så jag blev iordninggjord för förlossningen (Johan sov sött) som skulle vara i beredskap klockan 06,00.

Där inne fick jag värkstimulerande dropp och lustgas sen när värkarna satte igång ordentligt..

Så låg jag praktiskt taget hela dagen. Klockan var 17,00 då kommer läkaren in och säger att dom på ctg remsan sett att min livmoder slutat att arbeta (värkarbetet har avstannat) så det skulle bli kejsarsnitt. För det blir jag iordninggjord och sen bär det av ner till op. Där möter gynläkaren från dagen som stannat kvar och kvällsläkaren som också kommit.

Sen får jag ryggbedövning och sen går det fort.

Klockan 17,17 kommer Tobias fram han väger 3014 gram och är 48 lång.
Klockan 17,19 kommer Alexander han väger 2720 gram och är även han 48 lång..

Skrivet av: Jenny Bjerkevall
Jag är en glad 3 barns mamma på 30år.. Som bor med min familj som består av mig min sambo Johan 30 år och våra tre barn Tobias och Alexander 8 år och Felicia 7 år i ett samhälle som heter Bastuträsk.. Ja om du åkt tåg till Norrland nån gång så har du nog sett skylten. Här kliver man av om man skall till Skellefteå.. Min dotter Felicia föddes med ett hjärtfel men mår trots allt bra.. Du får gärna fråga om du undrar nåt..


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittiosju med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
loppan05 (2005-11-06 23:54)
Betyg: 5
bra berättat:)
Cine Derefeldt (2005-09-18 04:46)
Betyg: 3
Underbar läsning :)


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook