Barnsidan - När lillebror kom...
Meny

Förlossningsberättelser > När lillebror kom...

När lillebror kom...

Publicerad: 2012-01-04

Värkarna började komma runt 00.15 ca.. Allt mellan 3 och 12 minuter mellan.. Var det på G??? Vid varje värk blev jag otroligt kissnödig.. satte mig på toan & det rann & rann.. Fast jag tror inte det var fostervatten.. Jag var nog bara otroligt kissenödig :)

Visste inte riktigt om det verkligen var värkar eller om det var mina vanliga sammandragningar som bara gjorde lite ont... Ringde iallafall förlossningen och BM jag pratade med sa att det var FULLT! Men givetvis skulle jag få en plats :)

Kunde iallafall komma in på en koll, eftersom jag var osäker på om det var vatten eller ej som rann! Väckte Micke, som hade somnat & bad honom ringa sina föräldrar. Så de kunde komma & passa de sovande barnen.. Svärisarna har en bilfärd på ca 20-30 minuter till oss..

Klockan var nu ca 00.50 & värkarna började komma tätare..

Flåsade mig igenom dom, medans Micke sprang omkring & fixade grejer & sa: "Tala om för mig vad som händer hela tiden. Jag vill INTE att vi föder ngt barn hemma!"

Kände att jag inte kunde vänta på svärisarna, så vi väckte Ida (äldsta dottern) och talade om läget för henne. Jag & Micke hoppade in i bilen. Micke skulle skjutsa in mig först och sedan åka snabbt tillbaka hem, för att invänta barnvakten.

Det var alldeles tomt på gatorna på väg till SÖS.. Inte ens en taxi mötte vi och tur var väl det :)

Vi var framme vid SöS klockan 01.05 ca. och en Uska mötte mig vid dörren.

Hon hade för säkerhets skull tagit med sig handskar.. Trodde att jag kanske skulle föda där nere i hallen :) Micke lämnade mig och åkte i väg hem. Innan han åkte sa han: "Ingen bebis innan jag kommer!"

Fick ett rum och CTG kopplades 01.10. Värkarna kom tätt. Och jag bad Uskan kalla dit BM, för jag ville veta hur mycket öppen jag var. Det kanske inte ens var på allvar ;)

Bm och en Bm student kom in.. Vi pratade lite och hon undrade om jag ville ha lustgas.. "Nej tack", sa jag..

Bm studenten undrade om hon fick känna på mig.. I samma veva kom Micke! Tur som attan:-)

Klockan var väl nu ca 01.24.

Bm studenten kände & grejade en lång stund. Och sa att jag var öppen 8 cm. Precis då hon kände, så kom en till värk och hon hade fortfarande fingrarna kvar.. Jag bad henne ta bort dom. Och PLOPP, vattnet gick..

Bm var på väg ut ur rummet för att hämta nummer band & papper mm.. Men hon fick inte gå för mig :)

Hon skickade BM studenten, men när hon skulle ut ur rummet kallades hon tillbaka. "Äsch, kom tillbaka" sa hon, det blir snart barn här..! Uskan fick gå istället :)

Nu fick jag krystkänsla men blev livrädd. Kroppen jobbade som 17 och jag kunde knappt andas. Ville stoppa tiden för att få lite andrum, men det ville INTE min kropp. Jag skrek till Bm att jag inte ville gå sönder.. "Hjälp mig att hålla emot" sa jag till henne, samtidigt som jag hade händerna över Bebbens huvud..

"En krystning till och nu kommer huvudet" sa jag... ungefär som om dom inte skulle märka det *S*

Huvudet var ute & resten av kroppen kom med en gång. Innan han hade landat såg jag att det var en gosse! Micke hade fiskat upp videokameran och fick med ganska mycket på video. Klockan 01.30 den 30/8-02 föddes vår son!!

Han hade navelsträngen runt halsen, men det gick bra iallafall! Eftersom det gick så fort, var han lite tagen efteråt och stånkade och hade sig rätt länge.. Men efter ca 30 minuter var han Ok..

Moderkakan kom efter ½ timme & jag behövde inte sys!! Nästan det bästa med hela förlossningen. Hade jag väntat på att barnvakten skulle komma, innan vi åkte hade även denna bebis fötts i vår bil.

Jag hade bara haft värkar i ca 1 timme.. Och 20 minuter av den timmen var vi på förlossningen.. Tur att vi gjorde som vi gjorde. Och att Bebisen väntade tills pappa kom till rummet :)

Det var en ganska stor gosse vi fått.. 4040 gram & 53 cm lång. Vårt största barn.

Detta var nog den bästa förlossningen av alla 4. Så känns det just nu iallafall.

Skrivet av: Johanna F
30 årig 4-barns mamma från Enskede/Stockholm. Barnen heter:Ida-9201, Hedda-9805, Edgar-00 06 i vår bil & lilla Didrik-0208. Jobbar som undersköterska på förlossningen, då jag inte är mamma ledig.


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugonio med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
loppan05 (2005-10-23 21:04)
Betyg: 5
tycker det verkar som om dina förlossningar är väldigt snabba..


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook