Barnsidan - När Axel kom till världen
Meny

Förlossningsberättelser > När Axel kom till världen

När Axel kom till världen

Publicerad: 2004-06-30

Jag bodde hos min mamma under hela sista tiden innan förlossningen på grund av en massa strul med Håkan som resulterade i seperation för en tid... Det beräknade datumet kom och gick utan att något hände.. Två dagar över tiden så tog min mamma med mig på en lång promenad på Skansen men innan vi gick in så åt vi lunch.. Promenade var lång och jobbig för mig som var så stor och vätskefylld..

Efter promenaden åkte vi djurgårdsbåten in till stan igen och så tyckte min slavdrivare till mamma att jag skulle gå uppför en ganska brant trappa upp till Mosebacke och vidare hem.. Runt 22 på kvällen kände jag den första värken men jag tänkte inte så mycket på det annat än att det var en förvärk som jag hade haft så många tidigare.. Men så kände jag att det bara kom fler och fler värkar som gjorde ondare och ondare men inte så ont att jag behövde smärtstillande..

Min mamma som hade varit på en konsert kom hem strax efter att värkarna hade börjat.. Vi gick och la oss men det blev ingen sömn alls för min del.. Var uppe och vankade och badade.. Värkarna blev bara tätare och tätare..
När jag ligger andra gången i badet för att söka smärtstillande så hörde jag ett PLOPP! undrade vad sjutton det var och gick för säkerhets skull upp ur badkaret.. Klockan var då 04.45 ungefär.. Gick upp och torkade mig och tog på mig pyjamasen igen.. Kände plötsligt att pyjamasbyxorna blev hel dyblöta..

Gick och talade om för min mamma att nu har vattnet gått och jag klarar inte av värkarna så mycket längre utan smärtlindring.. Hon trodde först att det var vatten från badet som åkte ur underlivet (Vet inte vad jag ska skriva).
Ganska snart insåg hon att så var det inte.. Jag ringde in till förlossningen och de sa att jag skulle åka in..

Försökte få tag på Håkan men han hade dragit ur telefonjacket för att få sova... Lyckades till slut få tag på hans morfar som satte sig i sin bil för att väcka och skjuta in Håkan till förlossningen.. Under tiden så åkte vi in till förlossningen.. Klockan 05.45 kom vi in och fick genast komma in på ett undersökningsrum där barnmorskan kollade hur pass öppen jag var.. Var öppen 3 cm och fick då stanna kvar..

Började med lustgasen 06.37 och fick Epiduralen 07.25.. 10 min efter att jag fått epiduralen kände jag att det tryckte på neråt och jag fick krystvärkar.. Fick kämpa rätt länge i många olika förlossningsställningar och hann bli helt slut då det beslutades om att de skulle använda sugklocka för att få ut barnet då jag inte orkade mer..
Läkaren kom och satte klockan 11.07 och 11.10 kom världens underbaraste lille pojke till världen efter bara en dragning..

Han fick ett stort blåmärke uppe på hjässan och han hade apgarpoäng 9,10,10.. Sprack bara litegrann och fick sy max 3 stygn.. Fick stanna på BB med kateter inkopplad i 3 dagar på grund av att jag var så svullen efter förlossningen och att Axel hade ont i huvudet efter klockan...

Skrivet av: Helena WigforssLämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiotre med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
loppan05 (2005-10-19 22:41)
Betyg: 5
bra skrivet:) tack för att du delar med dig
Anki Jonsson (2004-07-03 10:52)
Phu, först ta ut dig genom långpromenad och sedan föda barn, det låter jobbigt...

mvh Anki
Ulrica Lingsberg (2004-07-02 13:38)
Betyg: 3
bra skrivet...........lycka till nu med sonen.....

Prinsessan


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook