Barnsidan - Marielle
Meny

Marielle

Publicerad: 2012-01-04
föds två veckor för tidigt och väldigt underviktig.

När jag denna gång åkte in till förlossningen visste jag att detta kunde gå väldigt fort och jag visste även att det kunde göra fruktansvärt ont.

Ont ja, jag visste ju denna gång på något ungefär hur ont det skulle göra, men det var inget som skrämde mig. Smärtan skulle ju inte vara för evigt. Denna gång var jag mer förberedd på hur det skulle gå, visste mer hur jag ville ha det och vad de hade för rutiner inne på förlossningen. Jag hoppades bara att alla som sa att det gick snabbare andra gången hade rätt. Jag hade ingen lust att få en segdragen förlossning till, kändes inte riktigt bra med tanke på att Marielle var så liten.

Jag hade nästan ”glömt” att vi skulle ha en bebbe till, jag hade ju fullt upp med Micke. Så döm om min förvåning när vattnet gick natten mellan den 13 och 14 augusti, 13 dagar innan dagen D! Denna gång hade jag i alla fall hunnit packa en väska så det var bara att ta den och åka iväg. Det var lite nervöst för jag visste ju att bebben var lite liten och jag visste ju inte hur förlossningen skulle påverka den lille/a. Denna gång hann jag bara avverka ett team, det gick ju så snabbt och lätt allting. Barnmorskan denna gång hette Ann-Eva.

Helsingborg fredagen den 14/8-92

01.45
Sitter här med vattenläckage! Jo då vattnet gick nu i natt! Ska snart ringa förlossningen för att höra om vi kan komma in. Sen måste vi fixa så Micke kommer till farmor & farfar, dit ska även hundarna. Har lite värkar, så det är nog dags att ringa.

Skriver mer sen.

Helsingborg fredagen den 14/8-92
Så har vår lilla Marielle äntligen kommit!! Hon vägde bara 2405 gr och var 46 cm lång. Allt gick bra och fort. Vattnet gick klockan 01:30 i natt och Marielle föddes 06:43 i morse.

Jag vaknade av att jag var kissnödig och när jag bökade runt i sängen för att komma upp så hörde jag det välbekanta klickljudet, vattnet gick! Jag fullkomligen svävade ut på toa, ÄNTLIGEN var det dags att åka in till förlossningen!

Jag tyckte det var underbart att äntligen vara på väg till förlossningen, lite nervöst var det i och för sig i och med att jag visste att bebben var lite liten. Fast jag trodde inte vi skulle komma iväg hemifrån, Nanna hade lagt sig bakom sängen och hon ville inte upp så här tidigt (sent). Det var inte förrän Johan hade motat ut henne med en kvast som vi kom iväg.

När vi kom in på förlossningen kl. 02:20 var jag bara öppen 2 cm så jag trodde att det skulle ta tid. Jag hade ganska så kraftiga värkar så det var rätt skönt när Johan duschade mig. Konstigt nog så gjorde det inte lika olidligt ont som med Micke, men det var ändå etablerade värkar som gjorde det de skulle. Vi gick runt i korridorerna och då såg vi ett kort på Micke som jag hade skickat till dem efter hans födelse. Efter ett tag blev värkarna kraftigare så vi gick in på "vårt" rum. Johan masserade min rygg så fort det kom en värk, det var skönt.

Jag hängde över en saccosäck i sängen det i kombination med Johans massage var jätteskönt. Jag blev bara lite sur på barnmorskan och Johan, de pratade över min rygg och jag tyckte inte de ägnade så mycket tid åt mig som hade så ont. Hmm, de sa kanske ett par ord till varandra men jag tyckte de snacka med varandra halva förlossningen, inget tidsbegrepp!

Vid 05:00-tiden var jag öppen 4 cm det var skönt att veta att det gick framåt. Nu började värkarna att bli olidliga men inte så regelbundna så jag trodde att det skulle ta tid. Johan fortsatte att massera och det var skönt han var helt underbar. Vid 05:30-tiden hade jag så ont att jag bad om att få prova de sk. kvaddlarna. Barnmorskan varnade mig för att det skulle göra ont. Hon skulle lägga 4 stycken under en värk så hon sa åt mig att andas lustgas. När värken kom tog jag masken och lyckades att andas in ett andetag, det smakade alldeles för äckligt.

Barnmorskan började spruta in vätskan och det var tio gånger värre än hela förlossningen. Jag skrek som en stucken gris så hon lyckades bara lägga två på mig.

06:30 började jag krysta så smått jag var då öppen 8cm men barnmorskan sa åt mig att bara krysta. Det gjorde jätteont i ryggen och jag hade svårt med andningen så jag fick andas syrgas eftersom Marielles hjärtljud var nere i 68. Jag krystade och krystade till sist gjorde det så ont att jag fick lite bedövning i bäckenet och två krystvärkar senare var Marielle född. På radion spelade de Humpi’n around med Bobby Brown. Ute var väl solen på väg upp och det blev en fin dag med solsken och värme. Det känns att hösten är på ingående för solen står lågt och det börjar lukta höst i luften.
Hon kom upp på min mage och skrek nästan med en gång, hon fick en massa filtar om sig för att inte bli kall. Hon var så liten att jag visste knappt hur jag skulle ta i henne, men det kom jag på ganska så snart.


Jag blev sydd, mycket mindre än förra gången, det gick bättre denna gång, det var ju inte alls lika mycket och jag var inte lika spänd.

När det var gjort fick vi lite tid för oss själv, men vid 08:00-tiden kom det en sköterska från provtagningen och tog prov på Marielle för att se så att hennes blod var riktigt syresatt. Då hade även snäckan passat på att kissa och bajsa på min mage! Uärk! Segt svart bajs är inte sååå mysigt att få på magen. Sen "mös" vi en stund till, tills Johan åkte och hämtade Micke hos farmor och farfar.

Jag sov under tiden och det var skönt att äntligen få vila ut lite. När Micke och Johan kom tillbaka så såg Micke lite frågande ut, han visste inte om han skulle skratta eller gråta.

När vi hade myst ett tag så gick jag och duschade, det var så skönt att få duscha av sig lite man blir ju så otroligt svettig och kladdig efter en förlossning. När jag kom tillbaka till rummet låg både Micke och Johan och sov i sängen de såg så goa ut. Vid 11:00 - tiden kom barnmorskan och sa att det var dags att åka upp på avdelningen, alla prover på Marielle var bra vi behövde inte åka till prematur avdelningen.

När jag kom upp på avdelning 23 fick jag mat det var kokt höns, ris och currysås. Mellan klockan 12:30 och 15:00 är det siesta här och då åkte Micke och Johan hem och sedan till Mc Donalds.

Klockan 14:30 kom de tillbaka och då blev vi fotograferade av en fotograf från NST. Vid 15:00-tiden kom mor- och far- föräldrar och hälsade på. Vi satt och pratade lite och tog kort. När besökstiden var slut åkte alla hem även Micke och Johan, dom var så trötta. Jag gjorde mig hemmastadd, åt kvällsmat och nu sitter jag och skriver.

Skrivet av: Annica Bark
Jag är en glad 7-barns mamma som bor i Skåne. Jag är väldigt intresserad av datorer och då i huvudsak web och grafik. Andra intressen är djur och natur, foto, träffa vänner mm. Jag har en del egna forum, kanske du hittar nåt av intresse? http://bocker.egetforum.se http://foton.egetforum.se http://tvserier.egetforum.se http://storafamiljer.forumportal.se http://tvillingar.forum24.se http://pysselopapp.egetforum.se


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiofyra med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook