Barnsidan - Mamma Liselottes berättelse om hur det var när Casper föddes
Meny

Förlossningsberättelser > Mamma Liselottes berättelse om hur det var när Casper föddes

Mamma Liselottes berättelse om hur det var när Casper föddes

Publicerad: 2012-01-04

Måndagen den 17:e juni började jag känna mig lite trött på att vara gravid. Jag hade regelbundna sammandragningar men inte smärtsamma.

På förmiddagen åkte vi in till förlossningen för att kontrollera att vattnet inte gått. De trodde inte att det hade gått, men sa att värkarna var regelbundna och att det bara var att åka hem och vänta så kanske det startar inom några dagar.

Vi åkte hem och tog oss ut till Furuvik med Saga, för att hitta på något roligt. Framåt kvällen började jag må lite dåligt. Jag åt en glasspinne och efter den mådde jag pyton!!!

Jag la mig på soffan och började titta på "CSI" på femman klockan 8. Jag kände att jag började få lite värkar, förvärkar trodde jag eftersom de bara gjorde ont "framtill". Klockan 9 slog magsjukan till rejält och jag både spydde och hade diarré.

Någon gång mellan 10 och 11 började värkarna göra lite mer ont så jag vankade omkring och spydde på varannan värk ungefär. Samtidigt som jag kräktes gick vattnet i "klunkar" men det fattade jag inte då... jag tänkte bara att det var konstigt att jag kunde kissa ner mig varje gång jag kräktes....

Halv 12 tyckte jag att det gjorde för ont så då ställde jag mig i duschen och tog tiden på värkarna... det var ca 5 minuter mellan dem och de varade LÄNGE! Klockan 12 ringde jag förlossningen som tyckte att jag skulle avvakta, eftersom de inte ville ha in någon magsjuk i onödan... men jag var såklart välkommen in när jag ville...

Jag sa till maken att nu ringer jag svärmor så att de får komma och passa Saga! Strax efter 1 kom de till oss och vi körde iväg. Jag sa åt min man att ta det lugnt och inte köra så fort... för SÅ bråttom hade vi inte ...tyckte jag.

Jag tyckte iofs att värkarna kom lite för tätt... de hann inte sluta innan de började igen? Men de var helt hanterbara.

När vi kom in kl 01.30 sa jag till sköterskan att jag nog inte klarar av att ligga en halvtimme med CTG på... jag ville ha lustgas direkt. Hon var lite tveksam för hon ville inte ta in mig på ett förlossningsrum eftersom jag hade magsjuka om det inte verkligen var dags.... men sen såg hon när jag hade en värk och hur länge den varade...

Så vi gick till ett förlossningsrum, hon kollade hur öppen jag var... 4,5 cm. Ja!!! sa jag.... så vill jag ha Eda direkt!

Så hon flytta över mig till förlossningssängen, gav mig lustgas (50/50) och kopplade dropp....

Nu gjorde det riktigt ont!!! Och jag började känna att det tryckte på....

Kl 01:40 sa jag till sköterskan att jag måste krysta! -Men du kan ju inte vara öppen så mycket redan?

Men när hon kollade var jag helt öppen och bebisen på väg ut! (Ffd huvud strax ovan bäckenbotten, cervix utplånad, Mm retraherad)

01:50 Barnläkare tillkallas eftersom det står i journalen att barnläkare bör närvara vid partus för säkerhetsskull (hjärtfel)

Nu ropade jag efter alla möjliga bedövningar, men det var inte tid för det... de fick skynda sig att förbereda ta emot bebisen istället! Det gjorde otroligt ont och jag skrek "Ta väck den! Ta väck den" på bred halländska (vilket nästan fick min make att börja skratta...) Jag krystade 2-3 gånger och sen sa de åt mig att hålla upp (inte lätt...)

01:55 Ffd huvud skymtar i vulva. CTG visar på låga fosterljud. Förlossningsjouren tillkallas. Navelsträngen var kort och låg runt halsen så de navlade av honom på vägen ut.

En krystning till sen var han ute! Blå som en smurf men han mådde bra :-)

01:59 Partus En gosse, får avnavlas i vulva pga att navelsträngen sitter ett varv hårt runt halsen. Omhändertags genast av barnläkare. Apgar 3-8-10. Gossen får gå in till Liselotte efter 5 minuter men ska till neonatal för observation över natten och ett ULJ på hjärtat.

Casper fick stanna hos mig en liten stund men sen åkte han iväg till neonatalen, dit jag inte fick gå pga min magsjuka som upphörde i samband med förlossningen...

Klockan 4 på morgonen fick jag höra att allt var OK med Casper.

Först kl 13:30 dagen efter får jag in Casper till mig igen. Klockan 18.25 skrivs vi ut från förlossningen (efter att Casper äntligen fått göra sitt u-ljud på hjärtat) och får åka hem

Skrivet av: Trillian LLämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttionio med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
loppan05 (2005-10-26 23:59)
Betyg: 5
usch stackare att starta förlossningen med magsjuka tycker synd om dig. men annars var det en bra berättelse:)
Jenny Bjerkevall (2003-06-09 11:28)
Betyg: 5
En otroligt fin berättelse..
pernilla pira (2003-05-03 20:53)
Betyg: 3


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook