Barnsidan - Julia hade bråttom
Meny

Förlossningsberättelser > Julia hade bråttom

Julia hade bråttom

Publicerad: 2012-01-04

Jag vaknade på söndag (16/7-2000) morgon kl 11.00 (eller rättare sagt Jörgen väckte mig för han tyckte att jag hade sovit klart) och när jag gick på toaletten så hade slemproppen kommit.
Jag började känna värkar under dagen men tyckte inte att det var så farligt, vi gick till centrum och handlade, Jörgens mamma kom över och fikade och sen tog vi ytterligare en promenad vid kl 20.00. Jag väntade hela tiden på att det skulle avta (jag har hört så många som haft värkar som sedan försvunnit) för jag tyckte inte att det kändes så farligt och jag var ju inte beräknad förrän på lördag den 22 Juli, men de försvann inte. Jag försökte sova men det gick inte alls, när jag låg ner så var det ca 7 minuter mellan värkarna och när jag var uppe ca 3-4 minuter mellan. Jag ringde till förlossningen i Södertälje och de tyckte att jag skulle komma in. Jag var helt inställd på att få åka hem igen för jag trodde fortfarande inte att det var dags. Vi kom till sjukhuset vid kl 02.15 och jag fick först ligga med CTG i en halvtimme, när BM sedan undersökte mig vid kl 03.00 så var jag redan 7 cm öppen!!! Det var nog först då som jag fattade att det faktiskt var dags att föda barn!

Jag duschade rätt så länge och sedan gick vi in till förlossningsrummet, jag provade akupunktur men tyckte inte att det hjälpte så mycket så jag gick över till att prova lustgasen. Klockan 05.00 gick vattnet, jag stod på knä i sängen och hängde över saccosäcken, värkarna var jobbiga men kändes ändå kontrollerbara. Krystvärkarna började vid kl 05.25 och i samma veva så lade barnmorskan en bäckenbottenbedövning.

Klockan 06.03 Måndagen den 17 Juli så föddes äntligen JULIA, hon vägde 3360 gr och var 50 cm lång och självklart helt perfekt!!! Tio minuter senare kom moderkakan utan problem (det var bara att krysta till lite lätt en gång så gled den ut ). Vart sydd med 4 stygn, två invändigt och två utvändigt.

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook