Barnsidan - Felicia föddes den 29 oktober 1999
Meny

Förlossningsberättelser > Felicia föddes den 29 oktober 1999

Felicia föddes den 29 oktober 1999

Publicerad: 2012-01-04
Det hela började med att hon var beräknad att komma den 26 oktober.. Men ingenting hände förrän två dagar senare den 27 oktober när vi satt hos svärmor och fikade. Jag började känna att nånting var på gång men jag tog det lugnt hade ju inga värkar - kände bara att nu var det nåt på g.. Men vi åt även middag hos svärmor och tvillingarna busade på och jag med dom..

Efter middagen for vi hem och jag hade fortfarande samma känsla att nåt var på g kände små små värkar men inget att hetsa upp sig för. Men under natten avtog allt och jag fick sova hela natten. På morgonen hade jag ingen känning alls till att börja med men efter en stund satte det igång och det var kraftigt och i samma veva ringer Johans mormor och funderar på hur det är och om hon skall komma och passa gossarna. "Ja" sa jag "det börjar vara värkarbete på gång här"..

Klockan 10 kom hon ner och hjälpte pojkarna med frukosten medan jag packade det sista. Sen ringde jag BB och sa att nu är jag på väg in och ringde sen även taxin. En kvinnlig taxichaufför var det - tack för det dom vet ju ändå hur en gravid kvinna har det under värkarbete (iallafalll denna chaufför vet det vet jag) .

Vi for förbi Johans jobb och hämtade upp honom sen bar det iväg upp på BB.

Där skrevs jag in och dom satte ctg kurva och kollade hur öppen jag var men jag var inte öppen nånting. Men vi fick stanna kvar på BB, för vi har 5 mil hem. Så det var bara att traska i korridorerna och värkarna blev bara starkare och starkare.

På kvällen skrek jag att jag ville ha kejsarsnitt för så ont gjorde det.. Och jag hade bara öppnat mig 2 cm..

När jag skulle sova så fick jag en tablett som skulle göra att värkarna skulle avta. Men icket det heller. Värkarna fortsatte hela natten och under nattens gång fick jag akupunktur (tror jag) av bm så jag skulle slappna av men det hjälpte inte heller.

Klockan 5 över 7 ringde jag på klockan igen och bm kom in och kände om jag öppnat mig något. Yes 8 cm! Förlossningen nästa!

Väl därinne gick det fort. 09,04 föddes våran lilla stora dotter. Felicias vikt 3750 g och längd 51 cm..

Skrivet av: Jenny Bjerkevall
Jag är en glad 3 barns mamma på 30år.. Som bor med min familj som består av mig min sambo Johan 30 år och våra tre barn Tobias och Alexander 8 år och Felicia 7 år i ett samhälle som heter Bastuträsk.. Ja om du åkt tåg till Norrland nån gång så har du nog sett skylten. Här kliver man av om man skall till Skellefteå.. Min dotter Felicia föddes med ett hjärtfel men mår trots allt bra.. Du får gärna fråga om du undrar nåt..


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femton med siffror i fältet här

Tidigare kommentarer/betyg
loppan05 (2005-11-06 23:52)
Betyg: 5
bra berättat:)


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook