Barnsidan - ..en oerhört mäktig upplevelse
Meny

Förlossningsberättelser > ..en oerhört mäktig upplevelse

..en oerhört mäktig upplevelse

Publicerad: 2012-01-04
Jag vaknar tidigt på torsdagsmorgonen av svaga värkar. Tror inte att det är på riktigt, men är ändå glad av att känna något. Har svaga värkar oregelbundet hela dagen. Vid sju, halvåttasnåret på kvällen börjar värkarna bli regelbundna (10 min) och sakta men säkert öka i kraft. Vid halvelva ringer jag till Huddinge, då är det 5 minuter emellan, men något oregelbundet i styrka. BM tycker att jag ska försöka stanna hemma ett tag till för att slippa bli hemskickad igen.

Jag vankar omkring hemma till ca 2-tiden på natten när det börjar bli väldigt kraftiga värkar som nästan går i varandra emellanåt. Ringer och får komma in. Ligger med CTG ca en halvtimme till 3-tiden, och sen kommer BM och kontrollerar hur öppen jag är. 3 cm och huvudet ligger långt nere. Yes, vi får stanna!

Tar en dusch och plötsligt blir värkarna väldigt intensiva. Mår illa av smärtan. Vi förflyttar oss till vårt rum och där får jag hotpacks som lindrar något. Provar lustgasen. Det tar ett tag innan jag får grepp om det, men sen är det till stor hjälp. Med hjälp av lustgas och att krama Ralphs hand går det bra att kontrollera värkarna. Vid femtiden känner jag att jag nästan tappar kontrollen för värkarna är så intensiva och täta. BM kollar hur öppen jag är, 7 cm redan, och vi bestämmer oss för epidural meddetsamma. Epiduralen läggs vid 05.30, och lättnaden är omedelbar.

Ligger och vilar efter detta i ca 45 minuter. Då känner jag att det verkligen trycker på nedåt. BM kollar hur öppen jag är. 7 cm fortfarande. Suck. Men så känner hon efter under en värk, och då är jag fullt öppen. "jaha, jag ska duka upp här så kan du nog börja krysta sen". HJÄLP, är det dags, är min tanke.

Börjar krysta 06:40 - sju minuter och fem krystvärkar senare föds lilla Lova. Världens finaste lilla tjej såklart! Apgar 9 efter en minut och 10 efter 5 minuter.

Dags för skiftbyte på förlossningen så en ny BM kommer och syr medan jag och Ralph förundras över underverket. Vilken oerhört mäktig upplevelse. Jag känner mig jättenöjd och stolt! ;)

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook