Barnsidan - Dubbel lycka - Elin och Mikaela
Meny

Förlossningsberättelser > Dubbel lycka - Elin och Mikaela

Dubbel lycka - Elin och Mikaela

Publicerad: 2012-01-04
Eftersom att jag mådde så dåligt på slutet så beslutade läkarna att jag skulle få lite hjälp på traven. Så läkaren sa till mig att ringa in till SÖS förlossning Tisdag morgon kl: 8. Jag ringde och de bad oss komma in vid 10-tiden.

Vi åkte alltså mot sös och va där ca. kl 10. De hade fullt upp och inga rum lediga just då så vi fick snällt sitta ner och vänta ett tag. När vi sedan fick ett rum så kom en Bm och en barnmorskestuderande in och skulle kolla hur pass öppen jag va. Va öppen ca 1,5 finger så de gick iväg igen för att prata med läkaren hur de skulle göra. Läkaren bestämde då att de skulle sätta in en propess.

Efter att de har satt in propessen så gör de ett ctg för att kolla så att barnen mår bra. Nu är det bara att vänta säger de. Det ska hända något inom 6 timmar om den har tagit, annars så måste samma sak göras om imorgon.

När klockan va 19 på kvällen och jag inte kände något så sa personalen att det va bara att gå och sova så skulle samma sak göras om nästa dag kändes inte speciellet kul. Visst hade man varit inställd på att det kunde ta några dagar men man ville ju så gärna att det skulle hända något på en gång. Men så vid 22-tiden så började jag få rejält ont. Hade problem med att ligga still och ville bara gå omkring. Men enligt personalen så va det inte riktiga värkar för det hade gått för många timmar. Så de gav mig en morfinspruta och sa att jag skulle lägga mig och sova för att den skulle hjälpa hela natten.

Vaknade dock kl 02.30 och skulle på toa. Då gick vattnet och värkarna satte fart, varade i ca 1minut och kom varannan minut. Ingen vila här inte! De på avdelningen där vi var över natten tyckte att jag skulle lägga mig ner och försöka sova. Men jag sa att jag ville gå till fölossningen och då sa hon att visst men förbered er på att komma tillbaka.

Vi kom till förlossningen vid 03:30 och då va jag öppen 4 cm så vi fick stanna. De satt en skalpelektrod på tvilling ett och yttre ctg på tvilling två. Men jag tyckte det va så jobbigt att ligga ner så de fick ta bort den yttre registereringen. Jag hängde över en gåstol vid varje värk sammtidigt som jag andades mig igenom den och Lars masserade mig i korsryggen och det var toppen!

Efter ett tag så ville jag ta en dusch men Bm va rädd att jag skulle börja krysta i duschen. Men efter att ha kännt på mig kl 04:50 och jag va öppen 7 cm så släppte hon iväg mig på en snabb dusch. När jag kom tillbaka från duschen så var jag jätteyr i huvudet och det kändes som om jag skulle svimma. Hade ju inte ätit eller druckit på länge... Så Bm kopplade ett glukosdropp. Vid 6:30-tiden så är jag öppen 10 cm och jag får börja "småpressa". När kl är 7 så blir det barnmorskebyte men jag upplevde det bara som positivt då det kom in två nya och pigga barnmorskor. När kl är 7:15 så får jag lägga mig med benen i gynstöd och de sätter värkstimulerande dropp. Då kommer också två läkare in och hela rummet är fullt av folk. Jag och Lars, två barnmorskor, en undersköterska och så två läkare!

Kl 07:42 så födds tvilling ett, Mikaela. Hon skriker på en gång och får apgar 9-10-10. De frågar om jag vill ha henne på bröstet men jag är så inne på att föda fram nästa bebbe så Lars får ta henne.
Läkarna följer tvilling två med ultraljud och ser att hon ligger med huvudet ner. En Bm håller fast henne så att hon inte ska kunna lägga sig på tvären. Kl 7:47 går tv2:s vatten. Och 08:06 födds tvilling två - Elin. Hon får apgar 7-8-9 hon är blek och slö och barnläkaren hämtar henne och Lars och Mikaela går med.

Känns som om jag fick en toppen förlossning! Behövde ingen bedövning och sprack inte en skråma och så fick jag ju två underbara små tjejer.

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook