Barnsidan - Det kunde gått väldigt annorlunda
Meny

Förlossningsberättelser > Det kunde gått väldigt annorlunda

Det kunde gått väldigt annorlunda

Publicerad: 2012-01-04
Söndagen den 23/7 kom äntligen vår lilla bebis till världen. Men det kunde gått väldigt annorlunda.

Vid 19.30 började det sippra lite vatten men jag tyckte det var lugnt och väntade med att ringa förlossningen. En timme senare kände jag att det rann ordentligt och gick in på toaletten, men allt var blod!! Tänkte att det var slemproppen och vi ringde. De sa att vi kunde komma in utan panik. Så jag packade det sista och vi körde iväg. Vi kom in till Lund när klockan var 21.15 och jag lämnade urinprov och vägde mig. Sedan kopplades CTG:n på. Hjärtljuden låg på 135 men efter bara ett par minuter sjönk de och snart var de nere på 70!

Det blev full panik på personalen, de letade men kunde inte hitta några hjärtljud alls och de kollade med ultraljud och såg att hjärtat bara slog något enstaka slag. De tryckte larmknappen och snart var rummet fullt av folk och jag fick världens panik! Allt de sa var att bebisen måste ut NU! Så de sprang iväg med mig på en säng och in i operationssalen där det blev ett sk katastrofsnitt, allt gick på 20 sekunder!

När vår lille pojke kom ut var han död men de fick igång hjärtat efter ca 10 minuter. Efter 29 minuter andades han normalt med hjälp av respirator och hamnade även i kuvös. Vi fick se honom för första gången när han var 40 minuter gammal och det var INTE kul, slangar och grejor över hela honom. Det kändes overkligt och jag tänkte först att detta är inte vår bebis. Han vägde 2920 g och var 53 cm lång.

När han var två dagar fick jag hålla honom för första gången och det var helt underbart, nu kände jag att han var min!! Vi äntligen hem med honom på permission efter 11 dagar i Lund, ska in och kolla honom igen på måndag. Detta blev ju inte alls som jag hade tänkt mig men jag är oerhört glad att han klarade sig!

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook