Barnsidan - Alina Felice
Meny


Alina Felice

Publicerad: 2012-01-04
Slemproppen började lossna lördagen 11/5. Var hos mamma med Sebbe å skulle baka bullar.. Det blev både vaniljbullar å kanelbullar.. Samtidigt som det stack väldigt mkt neråt. Det började kännas lite pirrigt men ändå trodde jag att jag säkert få gå över tiden.. Slemproppen kan väl återbildas?!?!

Under söndagen kom den ut ordentligt å jag blev lite skraj över att det var mkt torkat blod, som en mens ungefär. Ringde förlossningen på HS för att höra vad dom tyckte. Dom bara konstaterade att det va slemmisen och att jag skulle vila mkt ifall det skulle sätta igång under em/kvällen.. Men ingen vila!! Städade, dammsög å duschade alla blommor. Skurade ballkongen oxå medan Kent å Sebbe åkte å fixade filmrulle.. Hade ju inte ett endaste foto på min gravida mage!! På söndagskvällen hejade jag på Big Brother finalen på teve å mådde bra. Lite mer sammandragningar men inte så onda.

Så kom måndagen så jag va heeelt slut. Lämnade Sebbe som vanligt å sen blev jag liggandes i soffan hela dagen tills han skulle hämtas. Fortfarande mycket sammandragningar, men inget kom igång. Vi såg film på kvällen, jag å Kent. Just innan vi skulle lägga oss tog han 2 bilder på min gravida mage! Det va absolut i sista stund!!

Kent somnade å mina sammandragningar blev kraftigare. Höll kollen, å dom började med 20 minutersmellanrum å sen va dom ner till 10 minuter. Ringde förlossningen vid 2, å dom tyckte jag skulle avvakta. Kunde inte sova en blund den natten. Låg å räknade minuter å stirrade i taket. Då värken satte igång var jag tvungen att ta tag i sängstolpen å hålla emot, de blev kraftigare å kraftigare. Ringde igen till förlossningen vid 4.30 å sa jag ville komma in för en koll. En snorkig barnmorska sa att kunde jag inte avvakta lite till, dom hade ju så många som skulle föda barn nu!?

Men vad 17 tror du jag ska göra då?!!?! Ringde mamma som var hos oss vid 5.10 för att lämna Sebbe till dagis. Tog inte med mig ngt alls, hade inte ens packat en väska, var säker att dom skulle skicka hem oss igen. Började sen knata till bussen, å det gick sakta men säkert. Värkarna höll i sig å det va ingen höjdare att sitta på bussen med dom. Då vi kom in till förlossningen fick vi träffa en bm som gav oss ett utredningrum eller vad dom hette å kopplade ctg å allt vad det var. Sen blev det bm byte å hon slutade. Efter 90 minuter kom en underbar bm in å skulle undersöka mig. Då var jag öppen 4 cm, å efter att hon överlagt m läkaren blev vi beordrade att promenera i 2 timmar. Sagt å gjort. Efter 2 timmar var jag öppen 5 cm. 'Här ska det födas barn' tyckte bm hurtigt.

Kent snabbade sig hem för att hämta kamera å kläder å allt som vi inte tagit med oss. Jag tog en dusch å blev efter 30 minuter inlagd på ett rum. Även nu kopplades ctg å efter ett tag började bm å läkare springa in å ut. Alinas hjärtljud sjönk vid varje värk. Såg att dom vid tillfällen var nere på 80.. Blev isande kall, det pratades t.om o att snitta. 'Neeej!!' Nu hade jag kommit in för att föda vanligt å banne mig ska hon födas vanligt.. Men självklart var det viktigast att det blev det som var bäst för henne. Dom satte skalpelektrod å tog ett blodprov i huvet på henne, det mätte mjölksyran i hennes blod vid värkarna. Det får max vara 4.5 å hon hade vid första försöket 3,9. Dom bestämde att avvakta lite å tog hål på hinnorna. Hon hade bajsat i fostervattnet. Nu kopplade dom dropp för att få ett mera etablerat värkarbete då detta nästan stannat av. Nu ville dom ta ett prov till. Men jag ville inte gå med på det utan lustgas. Gången innan blev man verkligen massakerat p.ga att dom inte fick tag på hennes huvud, hon låg fortfarande för högt upp då. Denna gången var det 1,9 så det blev inget mer prat om snitt. Öppen 5,5 cm. Alla 5 läkare/bm går ut å jag får direkt en krystvärk då dom stängt dörren! Trycker på röda knappen, bm kommer å jag 'skriker' jag måste bajsa! Jag måste få ta i, snälla!!
Dom kollar igen å 10 minuter efter att dom kollat e jag öppen 7 cm. Nu e det fullt pådrag. Men jag måste hålla igen lite för det e kanter kvar tydligen. Men svårt e det att stå emot den kraft det är i krystvärkarna!! Lustgasen vrids upp, å det trycker å spänner i hela kroppen. Gnager på masken å vrider å vänder mig i sängen vid varje värk. Den ena bm håller emot mitt ben m höften så jag kan trycka ut all smärta. Det hjälper faktiskt! 'Jag vill gå hem', ropar jag. Hör i min lustgasdimma bm svara 'ja klarar du att gå hem så får du det'. Kent baddar mitt ansikte å panna med trasa å bara finns där, krossar ett par fingrar på honom men det e smällar han får ta..

Det e en obeskrivlig känsla att verkligen 'jobba' ut sitt barn. Jag hade aldrig trott jag skulle klara det. Min skräck å ångest jag levt med innan var som bortblåst.. Nu låg jag svettig och naken på en säng, frustade som ett djur samtidgt som jag gnagde i lustgasmasken (tror lustgasen slutat verka..), visste inte vart jag skulle ta vägen med all smärta & jag födde vår perfekta dotter!! Jag grejade det!! Mäkta stolt är jag, både över Alina och att jag grejade det så bra jag gjorde!! Det e som sagt helt obeskrivligt å jag vet att jag aldrig vill byta ut den känslan jag hade efteråt å som jag har än idag när jag tänker tillbaka.

Alina Felice föddes 14/5'02 kl,15,30
Vikt 3190 gram Längd 48.5 cm
Apgar 10 10 10

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook