Barnsidan - Cybex introducerar bilbarnstol med helkroppsairbag
Meny

Föräldraskap > Cybex introducerar bilbarnstol med helkroppsairbag

Cybex introducerar bilbarnstol med helkroppsairbag

Publicerad: 2021-11-22
NTF rekommenderar att ha bilstolen bakåtvänd så länge som möjligt - eller till barnet är ungefär fyra år. Många gånger är denna rekommendation svår att följa i praktiken och 42% av alla föräldrar väljer att vända barnet före fyra års ålder. Med nya bilbarnstolen Anoris från Cybex får barnet upp till 50% mer skydd vid en kollision när stolen är framåtvänd och därmed kan föräldrar vända bilbarnstolen när det blir mer praktiskt.

I decennier har airbags varit nödvändiga för säkerheten i bilar för vuxna. Nu släpper Cybex den revolutionerande produkten Anoris T i-Size som är en bilbarnstol med integrerad helkroppsairbag som utlöses på en millisekund.

En bakåtvänd bilbarnstol med säkerhetsbälte skyddar nacke och huvud bättre mot den våldsamma framåtkraften som uppstår vid en frontalkrock än om barnet sitter framåtvänd. Tack vare teknologin med helkroppsairbagen erbjuder den framåtvända bilbarnstolen 50% bättre skydd än framåtvända bilbarnstolar med säkerhetsbälte. Därmed kan nu de föräldrar som väljer att vända sitt barn framåt före fyra års ålder göra det utan att behöva kompromissa med säkerheten.

Bilbarnstolen är utvecklad i enlighet med UN R129/03 standard och har genomgått över tusen interna tester baserat på statliga standarder och testkrav som finns för att säkerställa att den ger ett skydd att lita på.

Bilbarnstolen Cybex AnorisAnoris ger också barnet mer benutrymme och föräldern möjlighet att enkelt interagera med sina barn genom backspegeln.

Anoris är anpassad för barn som är 76 – 115 centimeter långa, eller med en maxvikt på 21 kg och kan alltså användas många år. Anoris T i-Size installeras enkelt i bilen via ISOFIX-system.

Produkten finns i många härliga färger, tex Autumn Glow och Khaki Green som visas här.

Cybex AnorisCybex Anoris

Cybex Anoris kommer att finnas hos återförsäljare som BabyWorld, Bonti och Babyshop från slutet av november med ca pris 7899 SEK.

För mer information om CYBEX Anoris T i-Size, besök gärna https://cybex-online.com/sv-se


Skrivet av: -

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook