Barnsidan - Höstens nyhetsbrev (2003)
Meny

Barnsidan > Nyhetsbrev > Höstens nyhetsbrev (2003)

Höstens nyhetsbrev (2003)

Publicerad: 2003-10-21
Hej och välkommen till höstens nyhetsbrev!
Redaktionen tog en lång semester, passade på att bygga hus och flytta i samma veva. Så kanske har inte så mycket hänt på barnsidan under sommaren. Nu händer det desto mer!

Nytt redaktionellt innehåll
Just nu finns alldeles nytt reportage som handlar om hjärtbarn. Där möter vi bland annat Anja Wessman som är mamma till två pojkar båda med hjärtfel. Vi möter också Jenny Bjerkevall som är mamma till Felicia, född med ett ovanligt hjärtfel. Reportaget innehåller också mycket fakta om hjärtfel, hur hjärtat normalt fungerar, Hjärtebarnsföreningen, lekterapi och inom kort kommer en intervju med en av Hjärtebarnsföreningens kontaktföräldrar.

Linda Carlgren har skrivit om beslutet att bli ensamstående mamma, svårigheterna och glädjeämnena.

Sedan har jag skrivit några mindre artiklar om barnsäkerhet och syskonbråk. Några nya krönikor har det också blivit. En recension av nysläppta Lejonkungen hittar du också.

Kommande innehåll
Nästa stora redaktionella projekt är att skriva ett reportage om Knut som föddes döv, men tack vare inopererade CI-implantat har han fått hörseln återskapad. Jag jobbar också på en intervjuserie om förskolan, med personal från olika förskolor, olika pedagogiker, portfoliodokumentation, barns lärande och strategier för inlärning.

Fototävling
Nu drar vi igång tre fototävlingar på tre olika teman; "Stor och liten", "Vem tar hand om hösten?" och "Jag". Gemensamt är att barn eller något barnrelaterat måste förekomma i bilden (antingen bokstavligt eller bildligt). Det är ni medlemmar som utser de fyra finalisterna genom att rösta på den bild ni ser som vinnare. En liten jury kommer sedan välja ut vinnaren. Juryn består av oss på redaktionen och en yrkesfotograf som är expert på barnfotografering. Här hittar du tävlingarna.

Medlemmar och interaktivitet
Kan ni tänka er att vi nu nästan är 1000 stycken! Det är jättekul att se att medlemsskaran blir större, men samtidigt undrar jag varför det stundtals är dåligt med aktivitet. Framförallt forumen verkar sega. En ny värvningskampanj kommer dras igång senare i vinter, vi kommer då ha en kortare värvningsperiod för att skapa mycket interaktivitet.

Flera nya forum har skapats, t.ex "Aktuellt" där vi diskuterar sånt som är på dagordningen, sånt som stått i tidningen, sånt som hänt i världen.

Mejlinglistor har jag inte haft tid att prioritera, men nu ska jag skapa listor enligt de önskemål som inkommit och eventuellt några till. Passa på att önska du med!

Ny samarbetspartner - filmtidningen Ingmar.
Filmtidningen Ingmar följer det aktuella utbudet av film på både bio och DVD. Tidningen innehåller nyheter, skvaller, intervjuer, reportage, recensioner och krönikor i en både lättsmält och fördjupande blandning. Som medlem på barnsidan.se har du nu möjlighet att börja prenumerera på Sveriges nya filmtidning, till ett kanonpris. För 6 nummer betalar du endast 169 kronor (lösnummerpris för 6 nummer är 234 kronor), och det är enkelt att beställa. Klicka bara här!

Recensenter
Vi är intresserade av dina åsikter om böcker, både faktaböcker om barn såväl som barnböcker. Vi vill att du skriver en kort redogörelse för handlingen/ämnet i boket och vad du tyckt var bra och dåligt med boken. Det är du som medlem på barnsidan.se som gör sajten så rolig, intressant och aktuell som den är! Hör av dig till oss om du är intresserad

Barnsidan-t-shirts
En community är aldrig helt perfekt utan en egen t-shirt. Mer information kommer inom kort!!

Ny länkkategorier
Många har velat lägga ut sina barns hemsidor i vårt länkregister. Nu har vi skapat en ny länkkategori där du enkelt föreslår ditt barns hemsida, "Barns egna hemsidor". När länken är verifierad och innehållet kontrollerat godkänner vi länken. Här kommer du direkt till länkkategorin

På återseende på sajten! http://www.barnsidan.se

-Mia, barnsidan.se

Skrivet av: Barnsidan



Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         



(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiotvå med siffror i fältet här

Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook