Barnsidan - Vi har det bra
Meny

Vi har det bra

Jag hörde just journalisten och författaren Anders Bolling på radion. Han har skrivit en bok som heter "Apokalysmens gosiga mörker" som menar att vi har all anledning att vara optimistiska trots alla larmrapporter, hemskheter och domedagsprofetior. Som mänsklighet bör vi se på allt gott vi gör och allt bra vi åstadkommer. Jag sa ju det! Vi har det bra här i vårt trygga fosterland. Men journalister och media vill helst föda oss med oro och rädsla, för det säljer bättre.

Jag har alltid trott att jag är en pessimist, men jag har haft fel. Jag är obotligt optimistiskt vad gäller mänskligheten. Det är ser ju ganska mörkt ut både för världsklimatet och världsekonomin, om man läser tidningarna och ser på TVnyheterna.

Men jag tror vi fixar det här. Som mänskligheten gjort så otroligt många gånger förut. Vår avundsjuka och ständigt rastlösa sätt att vilja utvecklas kommer se till att isbergen inte smälter utan att vi behöver flytta tillbaka till grottorna och att vi slipper fattigdom och svält även om finanssystemen brakar ihop.

Så nu ska jag sluta låta rädslan för framtiden gnaga i mig. Nu ska jag leva min vardag och njuta av studerna med kidsen. Vi kommer klara oss fint och vara lyckliga i bergochdalbana även om det kommer regna och blåsa mer och pengarna räcka till mindre.

Man är sin egen lyckas smed, jag tror man kommer långt på att tro att det går.

Inlagt 2009-04-20 14:35 | Läst 8097 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugofem med siffror i fältet härVi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook