Barnsidan - Världen är full av möjligheter
Meny

Mia Althoff - på barnsidan

Gott och blandat. Debatt, tankar, prylar och inblick i mitt liv.

Världen är full av möjligheter

Sedan förra vårens upphetsade debatt om att skolor och förskolor kräver så mycket föräldranärvaro har jag läst kommentarer, blogginlägg och funderat och kommit fram till att

1. Det är inte så att skola och förskola kräver föräldranärvaro. Det är högst frivilligt att delta i de allra flesta aktiviteter, insamlingar och jippon. Visst kan det vara så att det lokalt förekommer att det "krävs" en massa föräldraengagemang, men oftast verkar den hetsen komma från andra föräldrar - inte skolan. Våga säg nej, eller ta upp det på föräldramöten!

2. Föräldrar är osäkra och verkar bara mäta sin kompetens som föräldrar i jämförelse med vad de ser att andra föräldrar gör. De borde se på sina barn och få kvitto på att de duger och är kompetenta föräldrar. Att jämföra sig med andra är förödande! Sluta med det och var stolt över dina val och hur du väljer att leva!

Lika sann som fysikens lag om att all massa är konstant är så gäller att föräldrars tid konstant. Alla föräldrar har lika mycket tid - 24 timmar varje dygn. I vårt härliga fria land har man massvis med möjligheter att styra hur timmarna ska fördelas.

Man måste respektera att alla inte gör samma val och det finns inte val som är "bättre" eller "sämre" i nåt slags generellt perspektiv. Vad som är "bra" eller "dåligt" avgörs väl på det privata planet, vad som passar för familjen sett från den situation de har?

Om nån vill odla ekologisk ruccola för att ha på sina barn utflyktssmörgåsar - fine! De gör väl avkall på något annat. Vill folk åka på månaders backpackingäventyr i sydostasien så ge dig den på att de avstått nåt annat! Jag avundas folk som bor ute på landet och har massa tid, nästan inga kostnader och ett liv inpå naturen. Men samtidigt kan jag inte se att jag skulle kunna avstå allt som en sån livstil kräver att man avstår från. 

Det råder inte brist på möjligheter i vårt land, det svåra är att välja de möjligheter som passar bäst. Och bara du vet vad som passar bäst, låt inte andra föräldrar och förståsigpåare pådyvla dig det.

Helene, fortsätt satsa på din politikerkarriär. Du är grym! Ta tillvara på den möjligheten, och ha inte dåligt samvete för att du inte har tid att ta tillvara på en massa andra möjligheter.

Inlagt 2011-01-13 21:58 | Läst 7017 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiosex med siffror i fältet härVi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook