Barnsidan - Varför är det så roligt att vara elak?
Meny

Varför är det så roligt att vara elak?

Alex Schulman har Sveriges mest lästa blogg. Jag tycker han är helt olidlig (men jag tillhör målgruppen så jag förståååår väl inte...?) med sina kvinno-, barn, handikappföraktande ord. Det är säkert bara en fasad som många genomskådar men ändå tycker är häftig. Jag håller med SVD's Anna Larsson om att Aftonbladet måste lyfta bort Alex Schulman.

Linda Skugge har efter att slickat sina bloggsår startat en ny blogg på Amelia där hon drömmer om att inte bli så läst. Hon säger att hon ska möta hårt mot hårt, svarar läsarna med hårda ord ("du kan hålla käften") och långa HAHAHAHAHA'n. Efter en vecka är hatarna tillbaka. Skugge borde istället för att vara proffselak lägga sin kraft på att ta upp viktiga ämnen, det gör hon ofta med stor förståelse och ödmjukhet.

Fredrik Virtanen är också tillbaka i bloggosfären. Han utlovar också personligare och elakare texter. Nu skriver han helt i egen regi och har mer frihet, fritt fram för personliga påhopp och elakheter som hela Sveriges elit har förfasat sig över att försmådda Maja Lundgren gör i sin "Myggor och tigrar".

Varför förfasar sig ingen över Schulman, Skugge och Virtanen? Är det för att de är betalda för att vara elaka, eller för att de gör det utan egentlig drivkraft? Och varför, varför, varför är det så roligt med folk som är elaka?

Inlagt 2007-08-17 11:46 | Läst 9176 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugoåtta med siffror i fältet här

Stina G (2007-08-24 09:02)
Ha,ha! Hildebrant var klockren!
Barnsidan (2007-08-19 10:27)
haha, det här var roligt
http://www.aftonbladet.se/ nyheter/kolumnister/johannehildebrandt/article584299.ab

(och inte behöver du be om ursäkt Tova, det var lika mkt jag som gled in på Skugge...)
Barnsidan (2007-08-18 14:33)
Jag tänker nog tillbaka på hur hon skrev förut.
Men det var inte meningen att detta bara skulle handla om Linda Skugge - utan om varför det är så roligt att se andra människor bortgjorda och uthängda.
Barnsidan (2007-08-17 17:17)
Jag är väldigt kluven till Skugge (hon är den jag ändå läser mest) för att hon har en fin förmåga att plocka upp ämnen som berör och som är viktiga. Och då tycker jag (oavsett kvaliteten på språket) att hon gör något bra. Men när hon ska vara elak känns det alltid som hon slår under bältet och ofta på de som redan ligger ner. Då blir det bara tarvligt.
Stina G (2007-08-17 13:35)
Vad har man för människosyn om man säger att man kan vinna en avsugning av en annan människa? Vad har man för syn på språket och ordval om man väljer att "skoja" på det sättet? Varför kan inte vinsten vara att höge herrn själv bjuder på en kopp kaffe på ett cafe inklusive en pratstund?

Jag tycker de bloggar du länkar till liknar när det var slagsmål på skolgården; två började slåss och runtomkring stod alla och tittade på, några hoppades säkert se något som de kunde frossa i efteråt.

Att vara elak är väl en fortsättning på Skugges skällande på lattemammor, jobbarmammor och hemmamammor. Fantasilöst. Var finns de som tävlar i humor och finurligheter?

Tidningen i min stad handlar idag bl a om att vissa tror att man får tafsa hursomhelst bara för att man är på krogen: http://www.corren.se/asikter/forum/archive/2007/8/33/jc0f5qur8xfag7n.xml I våras fanns ett reportage om att vissa kvinnor tar efter vissa mäns respektlösa beteenden och tafsar de med. Samma sjuka attityd, även om Stureplanshändelserna är mycket värre.

De kvinnor och män som offentligt protesterar mot denna sjuka människosyn verkar ofta bli marginaliserade, varför är det så?


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook