Barnsidan - Prövningarnas tid är snart här
Meny

Prövningarnas tid är snart här

Vintern alltså. Varje pendeltågspendlares mardröm. Tiden då SL:s tidtabeller för pendeltågen helt för karaktär av målsättningsdokument (med bristande måluppfyllelse).

Om trafiken är undermålig resten av året är den värre än vanligt vintertid, men då har ju SL i vart fall snön att skylla på. (Resten av året skyller SL på Banverket).

Som daglig resenär får man tillfälle att fundera på så komplexa frågor som hur det är möjligt att det står fem kontrollörer, blockerar vägen och ska kolla biljetterna när vi kutar som galningar för att hinna med en anslutning pga att tågen är gravt försenade.

SL, företaget som gav den dåliga tajmingen ett ansikte?

Annat man kan filosofera över är an gnällig förare som fräser att "det finns fler dörrar" när det tar lite tid att packa första vagnen - pga att första dörrparet är trasigt. Tacka sjutton för att det blir trängsel vid nästa...

Ytterligare annat att fundera över är varför SL slänger ut miljoner på informationssystem, som endera inte visar något alls eller fel information.

Ibland åker jag tunnelbana också. På jobbet har vi en liten "Vi som vänt i Duvbo"-klubb. Medlemmar är vi som klivit på det tåg som infotavlan påstår går till Akalla, men som visar sig gå till Hjulsta. Vagnarna är numera kemiskt rena från information och är föraren stum är det alltid lika spännande att se var man hamnar efter Västra Skogen...

Det kanske vore en nisch för Svenska Spel. Tippa vart tåget går.

Och det allra senaste vi kan roa oss med att fundera över är hur det är möjligt att ett skattefinansierat bolag kastar ut 30 mille på att göra en ny logga, som politikerna sen skrotar - eftersom det skulle sticka i ansiktet på resenärerna att se att SL lägger pengar på en ny logga i stället på att få tågen att gå i tid - åtminstone ibland.

Men hallå! Pengarna är för tusan redan bortslösade!

Och snart får vi trängselskatter och vi luttrade kommunalåkare ska dela med oss av utrymmet till ytterligare resenärer i redan fulla vagnar... Vågar vi hoppas på att SL åtminstone stänger av värmen som brukar spruta ut till framåt midsommar?

Annars kanske vi kan avdela några miljöpartister att stå och fläkta med solfjädrar i vagnarna...

Inlagt 2004-10-22 08:45 | Läst 8096 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiosju med siffror i fältet här

Jenny Borgström (2004-10-24 13:15)
Jag är en glad pendlare jag, men så bor jag också i Skåne och åker buss med Skånetrafiken som brukar fungera klanderfritt. Jag tycker det är uruselt det du beskriver och så undrar jag om det verkligen är sant att de skapat en logga för 30 miljoner!? Som de sen inte ska använda!? *tar mig för pannan*


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook