Barnsidan - Om anti-feminister
Meny

Om anti-feminister

Ett uttalande till alla antifeminster:

- Hej, vad röstar du på för parti?
- Eh, jag röstar inte på något parti
- Nähä - är du inte intresserad av politik?
- Jo, jag är anti-moderat?
- Jasså, vad anser man då?
- Jo, att moderaterna har helt fel och deras familjepolitik är...
- OK, men hur anser du att familjepolitiken ska skötas?
- Moderaterna gör helt fel när de försöker styra...
- Jamen vad tycker DU?
- Att moderaternas skattepolitik är uppåt väggarna för att...
- Jamen hur vill DU göra???
- Jag vill att moderaterna erkänner att de har fel när de...
- Men VAD VILL DU????
- Att moderaterna...

Ehh... byt ut moderat mot feminist så är det ungefär vad som sker när man debatterar med anti-feminister.

Feminister har inte patent på jämlikhet. Men som det ser ut idag är det knappast någon annan som hittar på något för jämlikheten. Om de bara gjorde det skulle jag vara övertygad om att det skulle emottagas väl.

Feminister försvarar feminismen då den angrips - men den dissar eller angriper inte andra initiativ för jämlikhetens skull. Dessa brukar välkomnas oavsett vem som står bakom.
Feminism är ingen enpartistat, den spretar mellan anarkafeminister, radikalfeminister, frihetsfeminister, jesusfeminister, högerfeminister, vänsterfeminister och allt möjligt. Och irrelevansfeminister som jag.
Men om det är något feminister vill så är det att själva få definera sin feminism. Det är INTE samma sak som att ta patent på jämlikhet.

Antifeminister är nog den skara som tänker absolut minst själva. Inte pga av att de inte gillar feminism, men för att alla deras åsikter består av negationer till det feminister anser. Skaffa er egna åsikter. Gör något själva. Men sluta att leka patetiska offer (HÄR kan man snacka offermentalitet om någonstans... Det drar INTE omkring gäng av feminister som slår ned alla som kommer med alternativa jämlikhets-vägar...) och hitta i stället på något eget. Vad som helst. Sluta definera er efter vad feminister tycker. Det är INTE kreativt att bara ha åsikten "du har fel".

Hur kreativ vore politiken om det bara fanns moderater och anti-moderater?
Varför inte göra som socialdemokraterna, skaffa en EGEN skattepolitik.

SEN kan det möjligen vara intressant att diskutera för och nackdelar med de olika metoderna. Liksom moderater och sossar haft många roliga debatter genom åren. *s*

****************************
Slutligen vill jag påpeka att jag med antifeminister absolut inte menar alla som inte är feminister. Det finns det många som inte är och bland dessa finns det många som vill ha jämställdhet (och många som inte vill ha det).
Men just antifeministerna är en lustig skara som t o m har en egen förening och som man träffar på diverse blandade forum på nätet där feminism diskuteras. Det är dessa jag avser i min text.

Inlagt 2004-10-06 08:13 | Läst 8467 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttio med siffror i fältet här

E S (2004-10-06 14:12)
Ja, feminism kan innebära mycket. Det enda som egentligen förenar feminister är ju att man vill att alla ska vara jämlika och att man anser att kvinnor totalt sett drar det kortare strået. (Dock inte inom alla områden eller alla kvinnor visavi alla män.)
Att vara feminist kanske kan jämföras med att vara höger. Dvs inom högern finns ju på samma sätt en stor spännvidd. Och liksom det inom högern finns en mängd olika partier så finns det en mängd åsiktsinriktningar inom feminismen. Men någonstans har man en och samma fundament.

Lustigt att det finns anti-moderater på riktigt. Men jag må då säga att de är i så fall lika meningslösa som anti-feminister. *s*
Barnsidan (2004-10-06 12:55)
jag håller med. just nu känns det tyvärr som att det händer lite för mycket i "feminismens namn" som JAG inte kan ställa upp på. ibland saknar man ett fast partiprogram eller några slags riktlinjer..
Christopher (2004-10-06 10:35)
Man kan ju fråga sig om det är meningsfullt med ett begrepp som kan betyda vad som helst?
Anti-moderater finns det för övrigt gott om: Kolla SVT under två veckor före nästa val!


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook