Barnsidan - Nya friska skatteobjekt
Meny

Nya friska skatteobjekt

Män ska betala extra skatt för att kompensera kostnaderna "för mäns våld mot kvinnor", tycker fyra medlemmar i "Vänsterpartiets Feministiska Råd". De tycker de har kommit på en sådan lysande idé att de till och med lagt en motion i riksdagen om det.

"Det måste bli tydligt för var och en att vi har ett gigantiskt samhällsproblem som heter mäns våld mot kvinnor och att detta kostar. Vi måste kunna diskutera hur det ska betalas. Vi måste få en diskussion där män förstår att män som grupp också har ett ansvar att ta", säger den förra vänsterpartiledaren Gudrun Schyman till Ekot.

Att ingen har kommit på det här förut! Här har vi ju äntligen lösningen på de galopperande kostnaderna som käkar upp vår samlade välfärd. För inte ska vi väl stanna vid kostnader män åsamkar samhället?

Låt oss titta på lite andra potentiella skatteobjekt:

Kvinnor anställda i den offentliga sektorn är sjukskrivna oftare än kvinnor i den privata sektorn. Vad kostar inte detta samhället? Kommunal- och landstingskvinnorna borde helt klart ta ett kollektivt ekonomiskt ansvar för sina lättsinniga systrar. Fram med nya skattetabeller för offentliganställda kvinnor!

Barn från socialgrupp 3 behöver generellt mer stöd i skolan än barn från socialgrupp 1. Eftersom detta kostar pengar borde föräldrar i socialgrupp 3 betala extra skatt för att ta ett kollektivt ekonomiskt ansvar för de kostnader obegåvade och/eller lata föräldrar åsamkar oss andra.

Rökare! Denna gamla kära slagpåse. Nu betalar visserligen rökarna en del extra skatt redan i form av tobaksskatt, men varför låta detta hindra solidariteten?

Folk som är begivna på sponken borde också kunna komma ifråga för den nya solidaritetsskatten, fast där kanske vi inte kan påräkna just Gudruns stöd... Gudrun har ju inte visat så där övertydlig entusiasm inför att betala för sig i tidigare sammanhang....

Varje gång jag läser om den här typen av pajasförslag (och då menar jag inte mina förslag!) förvånas jag lika mycket över att politiker undrar vartifrån politikerföraktet kommer...

Inlagt 2004-10-05 07:48 | Läst 8334 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextiotre med siffror i fältet här

annika60 (2004-10-05 22:46)
Och varför i herrans namn ska "män som grupp" ta ansvar för ett problem orsakat av några individer i gruppen? Ska då som sagt offentliganställda kvinnor "som grupp" också ta ansvar för de höga sjukskrivningstalen? Precis som du säger är jag mäktigt trött på kommunister som för "kvinnors" talan...
4mamman (2004-10-05 11:53)
Man kanske ska tolka förslaget som en uppmaning till män som grupp att fundera över hur de kan ta ansvar för problemet "mäns våld mot kvinnor"? Då blir motionen (som aldrig kommer att gå igenom) lite fiffigare.
Fast jag tror att förslaget mest retar både män och kvinnor, och i värsta fall leder till ett ökat kvinnoförakt, då dessa kvinnor anser sig föra kvinnors talan.
Barnsidan (2004-10-05 09:48)
jag tror att G.S. är smartare än att tro att detta skulle tas emot väl. Klart det inte blir nån mansskatt, men mycket publicitet blir det ju...
Christopher (2004-10-05 08:28)
Välj ut en grupp i samhället, denna gången män, och låt dem få skulden för alla olyckor och rikta speciallagstiftning mot dem. Någon som känner igen konceptet?


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook