Barnsidan - Nu: namnförslag
Meny

Nu: namnförslag

Nu har jag bockat av några av mina dåliga samveten angående planeringen inför "Pollys" ankomst (min dotter fick äran att komma på arbetsnamn). Jag har kollat barnvagnar (men utan att hitta nåt) och nu skrivit en lista över namn jag funderar över. Ni får heeemskt gärna kommentera, ärligt.

Ebba
Agnes
Ester
Zoe
Naomi
Nora
Alicia
Aurelia
Lydia
Beatrice
Mathilde
Lianna
Sylvia

Fabian
Morgan
Eskil
Frank
Edvin
Julian
Dante

Och varför är det så mycket svårare att komma på killnamn?

Inlagt 2007-03-31 10:19 | Läst 10859 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittiotre med siffror i fältet här

Tobbe Mattsson (2007-04-26 21:54)
Fina förslag!
Du kan få mer inspiration och hjälp på Namntoppen.se
Där finns topplistor och man kan söka på vad namnen betyder.
Personligen skulle jag vilja rösta för Eskil eller Agnes.
Ylva R (2007-04-09 09:33)
Ebba, Agnes, Fabian (trots "fy"), Frank (hette min katt Frank Zappa så jag är ändå tveksam till det som bebisnamn), Dante

Röstar på Ebba och Fabian av dessa tror jag. Inte Lianna, Zoe eller Aurelia. Alice som någon nämner är en finare variant av Alicia!

Ylva
hsirwall (2007-04-03 17:18)
Jag är inte så förtjust i namn typ Nicole, Noelle, Kevin, Elton osv., utan föredrar "rejäla svenska" namn som Alfred, Anton, Henning, Hannes, Alva, Stina, Wilma.

Ella hade Anders och jag bestämt oss för som tjejnamn, redan innan vi ens blev gravida. Inom loppet av en månad döpte både min kusin, och en kompis till Anders, sina nyfödda döttrar till just Ella - så vi fick ändra oss. Då valde vi mellan Wilma, Maja och Ida. Som pojknamn hade vi egentligen bara Kalle som vi var överens om. Först var vi inne lite på Svante, men vi tröttnade på det efter ett tag.

Edvin heter min gudson tillika systerson. Det är också ett fint namn som börjar bli riktigt inne. Det var inte så vanligt när "min" Edvin föddes för 2½ år sedan, men nu är det många små pojkar som får heta det.
hsirwall (2007-04-01 07:24)
Jag har också haft betydligt svårare att komma på killnamn än tjejnamn. Både när Jesper och när Kalle föddes så hade vi egentligen bara ett killnamn som båda parter var överens om, men flera tjejnamn. Jag tror det har att göra med att man tänker långsiktigt. Ett mjukt, gulligt flicknamn passar ofta även på en vuxen kvinna, medan ett supergulligt pojknamn kanske känns fånigt på en vuxen karl. Jag var tidigare mycket inne på att jag ville döpa min eventuelle son till Nisse - hur gulligt som helst tyckte jag. Men sen visualiserade jag mig en stor, hårig, bullrig karl och då passade plötsligt inte namnet Nisse längre....

Det är svårt att ge tips på namn, eftersom det är så personligt. Det enda jag kan säga om din lista Mia, är väl att Fabian och Edvin börjar bli väldigt vanliga. Inte för att det spelar någon roll i och för sig... Av dina namnförslag tycker jag nog bäst om Dante och Agnes/Ebba.


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook