Barnsidan - Nu är det bara för mycket
Meny

Mia Althoff - på barnsidan

Gott och blandat. Debatt, tankar, prylar och inblick i mitt liv.

Nu är det bara för mycket

Det kommer alltid finnas barn som föds till fel"föräldrar. Föräldrar som inte förmår, förstår eller vill göra allt för barnens bästa. Vi har sett det i det skakande reportaget om Louise, dessförinnan i Bobbys fall och nu läser jag på aftonbladet.se att en 9åring tagit livet av sig. Två barn har dött och en tvingats leva i vanvård och sexuellt utnyttjad. Det blir för mycket att ta in, och ändå är detta inte allt.

Och det går ju såklart inte att som normal, psykiskt frisk vuxen förälder att förstå hur man som mamma sparkar ut sin 10åriga dotter eller hur man tänker när ens son tvingas ligga naken ute i snön. En sån förälder är sjuk och samhället ska gå in och ta över ansvaret och se till att barnets bästa tas tillvara. Barnets bästa är bevisligen inte att vara med sina föräldrar, därför blir det så hemskt när fall som Louise eller Bobbys faller mellan stolarna och ingen med befogenheter ser något eller har tillräcklig kunskap.

Det höjs röster att socialcheferna i Vetlanda ska avgå (en har redan gjort det) och visst ska man sparka folk. Inte som straff, men för deras inkompetens. Jag tycker också att alla tjänstemän som varit inblandade i fallet ska granskas och ställas inför rätta om de kan ha begått tjänstefel. Det ska inte vara så "enkelt" att man lamt ber om ursäkt och sen förpassas med svansen mellan bena till ett rum längre ner i korridoren. Nej, varför inte se till att alla som jobbar med så här svåra fall är legitimerade och kan prickas och varnas av ansvarsnämnder eller i grova fall bli av med legitimationen?

 

 

Inlagt 2007-04-13 09:26 | Läst 6780 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtionio med siffror i fältet här

Mia Althoff (2007-04-16 09:46)
Jag håller med om att det var otydligt nu när jag läser det igen.
hsirwall (2007-04-14 18:26)
Då tycker jag att du har formulerat dig väldigt otydligt. Du börjar texten med att skriva:

"Det kommer alltid finnas barn som föds till fel"föräldrar. Föräldrar som inte förmår, förstår eller vill göra allt för barnens bästa. Vi har sett det i det skakande reportaget om Louise, dessförinnan i Bobbys fall och nu läser jag på aftonbladet.se att en 9åring tagit livet av sig. "

Jag kan inte tolka det du har skrivit på annat sätt än att du menar att alla dessa tre barn har råkat ut för föräldrar som inte klarat av sin föräldruppgift....

Men okej, jag behöver kanske inte leka ordpolis. Jag bara tänkte mig in i hur föräldrarna till 9-åringen antagligen skulle känna om de läste din text där du nämner deras barn i samma mening som Bobby och Louise i en text som handlar om barn som fått "fel föräldrar".

Bortsett från det håller jag med om att det är rent gräsligt att fall som Louise och Bobby finns, Sådana fasansfulla tragedier får bara inte "falla mellan stolarna". En legitimation kanske kan vara en bra idé.
Mia Althoff (2007-04-14 15:39)
Jag har inte dragit några såna paralleller - att det skulle vara fel på nioåringens föräldrar. Parallellen mellan fallen är att det är tragiskt när barn far illa och dör.
hsirwall (2007-04-14 12:52)
Vet man egentligen varför 9-åringen valde att ta livet av sig? Det har inte framgått av det jag har läst. Är det inte lite tidigt att dra paralleller till Bobby och Louise? Vet vi verkligen att det är föräldrarnas "fel"?

Man bör nog tänka efter både en och två gånger innan man gör sådana liknelser, jag kan inte ens föreställa mig vilken fasa det skulle vara om mitt barn dog, än mindre hur hemskt det vore om han tagit sitt eget liv, och ytterligare värre om folk runt omkring dessutom tyckte det var mitt fel.


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook