Barnsidan - Min nya look
Meny

Min nya look

Häromdagen hände det igen: Hårsnodden fastnade i svintobarret efter träningen. Kollegan hjälpte mig gentilt att pilla loss den och berättade samtidigt att ett par kompisar med lockigt hår som du (det var ju också en omskrivning för slitet svinto) brukar använda en produkt som är bra.
Hon erbjöd sig att ta reda på vad den heter.
Dagen efter avrapporterade hon: "Curl Rock". En turkos flaska.

Lockarna rockar, jojo, det kan ju bara inte misslyckas, tänkte jag...

Klev in på en av alla hårartiststugor i ett större köpcentrum nära mitt jobb och lade genast ögonen på buteljen.
129 kr! Dyyyrt, tänkte jag och lassade upp sedlar.
"Nej 229" upprepade hårartisten.

"229 spänn!! Du är inte klok! Blir jag inte fin nu så kommer jag tillbaks och stämmer dig", brölade jag.
Funderade på att lämna tillbaks eländet, men vad sjutton...

Sa till lunchsällskapet att mitt konto för skönhetsprodukter knappt är mätbart och har man fått löneförhöjning så har man...

I dag modellerade jag in det hela i barret, fick med möda bort resterna från händerna (rena limmet) och inväntade förväntansfullt resultatet.

Det gjorde kollegorna också... Kom till jobbet och kastade mig direkt in i telefonkonferens i ett av glasburarna till mötesrum. Runt rummet svepte så storflinande kollegor och buffade på håret...

Snyggt? Tja, lite mindre svinto än i går kanske...

Men visst är det fascinerande... Vilka summor kastar massor av kvinnor inte ut på alla dessa prylar för att modellera om sig... Jag har alltid varit monumentalt ointresserad av smink och konstfulla håruppsättningar och jag brukar fascinerat bläddra i damtidningarna och gapa storögt dels över vad alla grejor kostar, dels över vad de där magasinen betecknar som lättskött...

Lättskött frisyr för mig är: tvätta med schampo, sätt möjligen i lite balsam, torka med handduk, kamma, klart.

Inte: tvätta med Mr-Megablaster-Curl-Long-Lasting-Shine-schampoo, sätt i inpackningen Extremely-Expensive-Glove, häll i Í'm-Worth-It-läggningsvätska, rulla på extra mjuka specialspolar, vänta en halvtimme, föna med rundborstar i tre storlekar, spraya Feels-Like-Steel-Helmet-spray över det hela. Klart.

Vad får ni pengarna ifrån tjejer? Och tiden?

Själv återgår jag nog till att köpa goda viner och godis för pengarna och att använda överbliven tid till att sova eller träna...

Inlagt 2004-10-29 00:52 | Läst 8654 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.

         (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttionio med siffror i fältet här

Mimmi Forsberg (2004-11-01 00:37)
Vilken skön beskrivning! Själv sitter man o funderar hur i helsingland får man lockarna att stanna ....Minns det glada 80 tal då man skulle ha hår ala svinto..o alla dessa frisörbesök som antingen slutade med att permanenten gick ur efter några veckor, tebax till frisörn o klaga för de hade sagt att OHH när jag permanentar så sitter det som berget..jo du sure bettan lettan....Värst var det väl då "kändissalongen" bara råkade utför att fördärva mitt hår så man såg ju ut som en paket svinto/ ståltråd...det var bara att åka raka vägen till min moster o RAKA av allt hår.....

NU sitter man här med sitt äntligen långa hår, fortfarande rakt o bara önskar att man kunde få till en frisyr som inte rasar efter 1 timme...

Har dock lärt mig att acceptera min kalufs som nu bara har tagit 10 år att få...o preparat förutom hårschampo o balsam , på sin höjd lite styling OK,äger inte tillträde i mitt huvud inte efter den fadäsen som skedde hos frisören.....
annika60 (2004-10-31 10:22)
Mitt bristande intresse för mitt utseende är troligen basen för mitt samhällsintresse *S*
annika60 (2004-10-31 10:21)
Om detvar en tioöring måste det varit många år *S*
annika60 (2004-10-31 10:21)
Jag läste ett vrålkul kåseri av en snubbe sm kämpat i tio år med att dölja sin begynnande flint. Till slut gav han upp och rakade skallen ren - och inte en käft reagerade. När han til slut frågade jobbarkompisarna om de inget märkt svarade samtliga "jo vi har m'rkt din nya coola frisyr...
Christopher (2004-10-29 09:16)
Håret var säkert snyggt som det var - jag instämmer i din definition av lättskött frisyr.
Min f.d. chef lade ut en förmögenhet på "få-tillbaka-håret"-medel, något man skulle inbilla sig är lättare att identifiera som rent lurendrejeri. Fast det går att sälja det också...
Tilia (2004-10-29 09:03)
Jag har en kompis med ett fantastiskt svintohår som en gång hittade en tioöring i håret. Ingen vet hur länge den legat där.
Anna Toss (2004-10-29 08:48)
Blundar och föreställer mig en värld där kvinnor ända från början lagt sin tid, sina pengar och sin energi på att vara med och påverka samhället i stället för att se ut på ett visst sätt ...Tanken svindlar.


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook