Barnsidan - Mamman som fick råd att stanna hemma och barnet dog
Meny

Mamman som fick råd att stanna hemma och barnet dog

Det är så fruktansvärt att läsa om den lilla pojke på tre år som dog för att sjukvårdsrådgivningen inte kunde tyda signalerna rätt utan rådde som om det var en vanlig magsjuka. Men det var ingen vanlig magsjuka, utan tarmvred och när han kom till sjukhuset var det alltså försent. Allt är anmält och så vidare, men ändå så hemskt!

Men jag förstår att det måste vara svårt att per telefon ge rätt råd, speciellt om man känner sig tidspressad. Jag har själv ringt till sjukvårdsupplysningen ett antal gånger. Mest för att fråga saker eller bara dubbelkolla så jag inte tänker fel. En gång ringde jag för egen del då jag hade svårt att andas och hjärtat rusade så jag inte vågade somna. Det var min första och enda kontakt med panikångest. Tack vare  en sansad människa som kunde tala mig ur det och se att kroppsfunktion efter kroppsfunktion faktiskt funkade så avvärjde hon en fullt utblommad ångestattack. Flera gånger har jag ringt om öronont och andra infektioner, jag har alltid fått bra svar. Visst har det ibland känsts som de bara vill agera sluss och filtrera bort barn från akutmottagningarna, men i slutändan har det ändå visat sig vara vettiga råd. 

En annan gång ringde jag när min dotter hade ramlat på cykeln och slagit upp hela munnen, tandbenet syntes och det störtblödde. Men då satt vi redan i bilen och var på väg till sjukhus, för jag såg ju direkt att detta inte var något vi kunde klara själva. Ibland måste man liksom ta saken i egna händer, lita på magkänslan och åka in. Sjukvårdsrådgivningen är dessutom inte sluss till sjukvården, känner man att något är akut fel så behöver man inte deras medgivande för att åka in!

Hur har du bemötts av sjukvårdsrådgivningen? Har du fått bra råd eller fel råd? Har du någon gång åkt in till sjukhus/närsjukhus/husläkarjour el dyl fast sjukvårdsrådgivningen sagt avvakta?

 

 

Inlagt 2009-05-06 21:22 | Läst 10588 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittiotre med siffror i fältet härVi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook