Barnsidan - Kluckar i fickan
Meny

Kluckar i fickan

Jag går till jobbet. Vädret är fult och grått. Det kluckar i jackfickan. Den extra tyngden känns betryggande. Jag kommer nog klara mig hela dagen nu.

Det är så skönt att veta att den alltid finns till hands om jag skulle känna att jag behöver den. Så skönt att bara öppna locket, känna den välbekanta doften och veta att den gör jobbet.

Jag talar förstås om min lilla flaska alcogel. Den används flitigt nu i väntan på svininfluensavaccinet som tycks vara slut överallt. Jag tycker det är skitjobbigt att åka kommunalt. Alla dessa "ytor" som det kan fastna virus och baciller på! Hjälp!

Så fort jag kommer innanför dörren kommenderar jag barnen att tvätta händerna, tvåla in ordentligt, sjunga blinka lilla stjärna och sen sprita. Sen känns det bra igen. Tills nån nyser, säger sig ha ont i huvudet eller har ont. Jag hoppas verkligen jag får vaccinera mig snart. Vill gärna slippa bli sjuk och hamna i respirator.

Beter du dig annorlunda nu när det är "svinpanik" överallt?

 

 

 

Inlagt 2009-11-02 23:28 | Läst 15616 ggr. | Permalink
Kategorier:
Kropp & Hälsa 


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextiotvå med siffror i fältet här

Barnsidan (2009-11-05 21:10)
Vad är det för rekommendationer? Skulle virus bli immuna mot sprit? Har du nån länk/källa?
Visst är tvål o vatten lika bra men har man inte tillgång är handsprit jättebra för det dödar bacillerna.


Vi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook