Barnsidan - I denna ljuva minnestid
Meny

I denna ljuva minnestid

Den här tiden är så bitterljuv. Hela härliga sommaren ligger framför ens fötter och bara väntar på att fyllas med skratt, sand mellan tårna och mjukglass. Men det är också mycket minnen som bubblar upp. Alla avsked, jag har lagt dem alla på minnet.

Dagisfröknarna Solveig och Monika, lågstadiefröken Kerstin från Blekinge, Helga som jag skildes ifrån när jag flyttade efter fjärde klass. Alla klumpar i halsen, alla tårar och alla hejdå. Allt ackompanjerat av Den Blomstertid och doft av syren. Det kommer upp till ytan så här års och mitt vanliga melankoliska jag får extra bränsle.

Nu blandas det där med mina egna barns skolavslutningar som innebär ytterligare ett år närmare en tid som jag fasar. Tiden då man inte längre behövs. Visst kommer jag säkert vara behövd när mina tonåringar krisar, när de behöver flytthjälp, eller har kärleksbekymmer. Men det är (inbillar jag mig) inte på samma nära och fysiska sätt som det är när man har bebisar, småbarn och även yngre skolbarn. Jag har så svårt att se hur jag skulle sitta och fredagsmysa med min emosminkade tonårsdotter eller krama en gänglig spoling till son.

Jag klamrar mig fast vid nu. Självklart vill jag inte vara nån morsa som klänger sig fast och kväver mina barn och sabbar deras nödvändiga frigörelse. Men jag kommer sakna att läsa gonattsaga, knäppa små kängor, lugna trotsbarn, pyssla julpynt och lyssna på exalterat pladder om dagen som varit. Bärandet och tröstandet. Hyssjandet och vyssjandet. Ja, jag kommer säkert till och med sakna allt syskonbråk.

Jag måste bita ihop. Allt har sin tid. Det är livet, det är bara att vänja sig. 

 

 

Inlagt 2008-05-18 22:59 | Läst 6940 ggr. | Permalink


Lämna gärna en kommentar!

Vad tyckte du om det du läste? Det är jättekul om du vill lämna ett litet avtryck här.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttio med siffror i fältet härVi finns på Instagram och Facebook

Följ oss på Instagram Följ oss på Facebook